Hlavní obsah

Hadamczik po debaklu dokázal tým zázračně probudit. Důležité bylo zbavit kluky frustrace, říká

Ze střídačky sledoval bitvy odlišné jako noc a den. V sobotu musel trenér českých hokejistů Alois Hadamczik ve Stockholmu strávit potupný debakl 0:7 s Finskem, v neděli si ale se svými svěřenci užil jednoznačné vítězství nad Ruskem 4:0. "Našel jsem zase úsměv i fanoušci museli vidět, že s Ruskem byl výkon o sto procent lepší," říkal spokojeně po skončení Švédských her, na nichž Češi obsadili druhé místo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Alois Hadamczik

Článek

Máte vysvětlení, proč víkendová utkání ve Stockholmu byla odlišná jako den a noc?

S Finskem to bylo jedno z nejhorších utkání, co jsem na reprezentační střídačce prožil. Byl jsem naštvaný, celé mužstvo mě zklamalo. Důležité pak bylo kluky zbavit frustrace. Povedlo se to. Našel jsem zase úsměv i fanoušci museli vidět, že s Ruskem byl výkon o sto procent lepší.

Takže nakonec můžete být s druhým místem spokojen?

Když zakončíte turnaj s pěti body a dvěma výhrami nad silnými soupeři, můžete si říct, že to bylo dobré. Ale solidní dojem kazí zápas s Finy, který beru jako varování. Hodně se do něj promítla chyba při naší přesilovce, soupeř přidal druhý gól, a jak sázel další, uvadala psychika.

Co vám turnaj napověděl ohledně využití hráčů na MS?

Tak deset, dvanáct kluků má šanci vrátit se do Stockholmu i na šampionát. Pohled na hráče ale úzce souvisí s tou proměnou, kterou jsme tady během dvou dnů prošli. Většina kluků střídala výborné momenty s těmi průměrnými, na výkonu proti Finsku ale nic pozitivního nenajdu.

Troufnete si nějak zhodnotit jednotlivce?

Každý z gólmanů odchytal jedno vynikající utkání, Pöpperle se Švédy a Kovář proti Rusům. Z beků zmíním mladého Krejčíka, který opět zahrál s nasazením a bez výraznějších chyb. Z útočníků Koukala, jenž byl znát při každém střídání. A nejcennější je, že jsme viděli, jak se hráči chovají a reagují pod tlakem.

Reklama

Související témata: