Hlavní obsah

VIDEO: Rozesmátý šprýmař, frajer se žvýkačkou a hlavně hokejista. To je Jágr

PRAHA

V anketě Největší Čech skončil na sedmadvacátém místě. Jaromír Jágr patří v desetimiliónové zemi k osobnostem, které jsou nejznámější. A právem. A to ne jen kvůli svému hokejovému umění. Dnes čtyřicetiletý kladenský odchovanec má respekt, ale také jméno, které je populární. Proto se občas za jeho kariéru objevilo také při jiných než sportovních příležitostech.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaromír Jágr před odletem do Ameriky. Po třech letech se vracel do NHL.

Článek

Jaromír Jágr a jeho čas před kamerou

Smysl pro humor Jágr měl a má. Jeho široký úsměv zná každý fanoušek. A ne jen ten hokejový od ledu. S Petrem Průchou natočili například skeč ještě v dresu NY Rangers. S tučňákem na dresu se Jágr před kamerou zase objevil v reklamě na žvýkačky, také už rozvážel pizzu. A bylo toho více. I klouby si je třeba chránit.

V Rusku při působení v Avangardu Omsk se navlékl zase do kostýmu Dědy Mráze a vyjel na led, aby zapózoval fanouškům. Současný útočník Philadelphie také přál lidem, aby úspěšně vkročili do nového tisíciletí. Na Plovárnu si ho pozval i Marek Eben.

Jágra draftoval Pittsburgh v roce 1990, byli u toho i rodiče. Poté začala kariéra, o které tisíce jiných jen sní. Jágr se vyvíjel, zrál, získával na respektu, ale jedno se neměnilo. Radost ze vstřeleného gólu. A to už pětatřicet let. V pěti začal a ve čtyřiceti stále pokračuje. A patrně jen tak neskončí.

Reklama