Hlavní obsah

Euro Hockey Tour 2004 v Česku nebude

PRAHA

Série čtyř mezinárodních turnajů hokejových velmocí - Euro Hockey Tour - příští rok do České republiky nezavítá, protože tradiční Pohár České pojišťovny se v roce 2004 neuskuteční. Důvodem je termínová kolize se Světovým pohárem, jenž se v nadcházejícím roce uskuteční od 30. srpna do 14. září.

Článek

Neoficiální evropský hokejový šampionát se tak bude skládat pouze ze tří dílů - turnaje Karjala, Poháru Baltiky a Švédských hokejových her. Turnaj na českém území, který se letos po devítiletém konání ve Zlíně přestěhoval do Pardubic, bude v programu chybět.

Do série evropských klání se v sezóně 2004/05 započtou jen turnaj Karjala, Baltika cup a Švédské hokejové hry, zachovány zůstanou zápasy o umístění těsně před MS, které budou mít premiéru už letos v dubnu," řekl pro deník Právo generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

Podle Urbana jsou momentálně zástupci čtyř zúčastněných zemí Euro Hockey Tour před podpisem nové dvouleté smlouvy. "Turnajová podoba zůstane s největší pravděpodobností zachována."

O reprezentaci fanoušci nepřijdou

Čeští fanoušci však v příštím roce o špičkové mezinárodní zápasy nepřijdou. "Jako náhradní řešení chceme fanouškům v rámci desetidenního kempu reprezentace plné hvězd NHL nabídnout v Sazka Areně 23. srpna utkání s Finy a o čtyři dny později se Švédy," dodal Urban.

Mezitím si ještě čeští reprezentanti odskočí 25. srpna do Kolína nad Rýnem k utkání s Německem.

Světový pohár v Praze: 3. září 2004

V rámci samotného Světového poháru se v Praze uskuteční jen jeden zápas. Třetí zářijový den by se v hale Sazky měl uskutečnit zápas České republiky s Německem. Proti Finům Češi nastoupí 30. srpna v helsinské Hartwall Areně a 1. září je Švédové přivítají v hale Globe ve Stockholmu.

Druhou skupinu Světového poháru tvoří Kanada, Rusko, Slovensko a Spojené státy a všechny její zápasy proběhnou v zámoří. Na všechna utkání je dokonce už od minulého pátku v předprodeji možné zakoupit vstupenky. Lístky na zápasy evropské skupiny by měla být k prodeji asi až začátkem příštího roku.

Reklama