Hlavní obsah

Sazka se zatím nedohodla s ČT na přenosech z MS

PRAHA

Po dlouhých problémech s výstavbou haly pro pražské mistrovství světa v hokeji, se musí přípravný výbor šampionátu zabývat dalším háčkem. Majitel haly společnost Sazka se zatím nedohodla s Českou televizí na přenosech utkání. Vedení obou zainteresovaných stran mají rozdílné představy o výši částky, kterou by ČT měla Sazce uhradit. ČT už přitom vlastní vysílací práva.

Článek

O podmínkách výroby přenosů jedná Sazka s Českou televizí už měsíc, nyní dokonce na úrovní šéfů firem, zatím ale k dohodě nedošlo. Sazka za pronájem míst pro kamery požaduje několik miliónů korun a Česká televize odmítla tak vysokou sumu zaplatit.

Klauzule týkající se televizních přenosů má být součástí smlouvy Sazky s hokejovým svazem o pronájmu haly pro mistrovství světa, která by měla být podepsána v nejbližších týdnech.

ČT vlastní výhradní vysílací práva

Hokejový svaz jako pořadatel se zaručil, že zajistí výrobu signálu do mezinárodní sítě. Česká televize vlastní výhradní právo na výrobu přímých přenosů, které bude dál prodávat zahraničním televizím.

"Nebylo laciné pořídit vysílací práva, ale chápu i to, že se Sazka chová tržně. Při jednáních o přenosech padaly různé částky, od několika miliónů až ke stu, ale já osobně věřím, že se ředitelé obou firem dohodnou ke spokojenosti televizních diváků," tvrdí Ota Černý, šéfredaktor sportu v České televizi.

Svaz dává ruce pryč?

"Do jednání Sazky s Českou televizí zasahovat nehodláme. Zdá se mi ale, že tu někdo úmyslně vytváří atmosféru nedůvěry okolo příprav na pořádání mistrovství," uvedl Zbyněk Kusý, šéf organizačního výboru mistrovství světa. Podle něj může být problémem jen umístění kamer, pokud by je televize hodlala postavit mezi sedadla nebo na místa, jež musejí zůstat volná kvůli bezpečnosti.

"Mrzí mě fakt, že hokejový svaz dává od celého jednání ruce pryč, když to je právě on, kdo je pořadatelem mistrovství a měl by i takové věci řešit," uzavírá Černý.

Reklama