Hlavní obsah

Lener řeší nominační otazníky

PARDUBICE

Pětadvacet hokejistů z původně nominované třiatřicítky se v pondělí sešlo v Pardubicích k poslední prověrce před startem třetího podniku Euro Hockey Tour, moskevského turnaje Baltika. Výběr kouče Lenera změří v úterý v Duhové Aréně síly s reprezentací Kanady.

Článek

Lener vedle Marhy a Michala Sýkory nemůže počítat ani s plzeňským bekem Michalem Dobroněm, který je nachlazený a užívá antibiotika. Další obránce Jan Novák však v pondělí normálně trénoval a k výpravě se připojí během středy, stejně jako legionář Martin Čech, který bude na přílet spoluhráčů čekat v Moskvě.

Nejistý Chabada

Jiná je situace u dalších krajánků. Jan Hejda z CSKA Moskva už dnešní podvečerní trénink ve východních Čechách absolvoval, klotenský útočník Jaroslav Hlinka se připravoval společně s pražskou Spartou. Obránce Radek Hamr ze švédského Färjestadu má dorazit během úterního dopoledne.

"S Radkem jsem mluvil po telefonu a právě se odbavoval na letišti," prozradil Lener, který neměl na tréninku ani sparťana Martina Chabadu. "Uvidíme, jaká bude situace. Martin půjde k lékaři, podle výsledku vyšetření rozhodneme o jeho nominaci na Baltiku," tvrdil kouč.

Nominace po zápase

"Dá se předpokládat, že Kanaďané si budou schopni vytvořit tlak a drát se před gólmana," je přesvědčen Lener, který na pardubický led pošle do branky Adama Svobodu a také dvě útočné slávistické formace.

Konečnou nominaci na moskevský turnaj oznámí Lener bezprostředně po zápase. "Už podle toho, kdo v úterý nastoupí, by mělo být patrné, s kým počítáme do Ruska. Dost hráčů má ale stále ještě zdravotní problémy, a nad jejich nominací je otazník. I podle toho zvážím zda vezmeme sedm či osm beků, a tím pádem třináct nebo čtrnáct útočníků," vysvětluje kouč. Do dějiště turnaje odcestuje výprava ve středu v poledne.

Česko pravděpodobně nastoupí v sestavě
A. Svoboda (Hronek) - Malinský, Hejda, Čáslava, Mudroch, Kolařík, Blaťák - Hruška, Beránek, Sup - Kudrna, Mikeska, Blažek - Trávníček, Marek, P.Sýkora - Jaroš, Kopecký, Dlouhý
Nominace Kanady
Verner, Smith - Kinch, Werenka, Martin, Simonton, Gaul, Astley - Sarault, Savoia, Landry, Ward, Toms, Ulmer, Craig, Norris, Baum, Spring, Selmser
Utkání začíná v úterý v 16.30 hodin (přímý přenos vysílá ČT 2).

Reklama

Související témata: