Hlavní obsah

Hrdina: Kanadské srdce utlouklo mladíky

PRAHA

Nepovedené přípravné utkání s Kanadou před moskevským turnajem Baltika v úterý ukázalo spíš slabiny než sílu českého týmu, podle bývalého hokejisty Jiřího Hrdiny ale není žádnou tragédií. V komentáři pro Sport.cz Hrdina vyzdvihuje především bojovnost, kterou se prezentovali hráči Kanady a s níž dokonale zaskočili domácí výběr.

Článek

"Reprezentace se sešla opět po dlouhé době a vlivem různých okolností měl tým takovou tvář jakou měl. Ne všechny hráče se podařilo do kádru dostat, a to mělo na výkon znatelný vliv. Bylo vidět, jak hodně ovlivní herní projev mužstva nezkušenost mladých hokejistů s mezinárodním hokejem.

Kanaďané sice do Pardubic přijeli na poslední chvíli, ale opět ukázali, že devizou zámořských hráčů je především srdce. Dokonale navíc vyvrátili možnou domněnku, že v Rakousku, Německu a Švýcarsku, odkud se rekrutoval základ výběru, hrají špatní hokejisté ze zámoří.

Naši zápas asi trochu podcenili. Místo aby šli od začátku do soupeře a využili šance dát rychle gól, byla bojovnost hlavně na straně Kanaďanů a především díky tomu si vítězství odvezl soupeř.

Navíc si naši nebyli schopni vytvořit vážnější gólovou šanci. Střely z deseti, patnácti metrů gólmana Kanady příliš neohrozily a prostor kolem brankoviště zase pečlivě střežili důslední obránci. Nedařilo se ani v přesilovkách, a to pak lze o vítězství uvažovat jen těžko.

Každopádně je ale potřeba brát celou Euro hockey tour jako přípravu na vrchol sezóny, tedy mistrovství světa, a nedělat z jednoho nepovedeného utkání tragédii. Trenéři mají alespoň možnost vyzkoušet velké množství hráčů a neměl by se kolem celé věci vytvářet zbytečný tlak," řekl Hrdina pro Sport.cz.

Reklama

Související témata: