Hlavní obsah

Hokejisté před soubojem se Švédy trénovali střelbu

MOSKVA

Jak prolomit střelecké trápení? To je hlavním tématem českých hokejistů před startem moskevského Baltika Cupu. Lenerovi svěřenci marně hledají recept, letos se jim jen jednou podařilo v normální hrací době vstřelit více než dvě branky. Navíc se musejí rychle oklepat s domácího debaklu 1:5 s Kanadou. Ve čtvrtek hodinu po poledni změří síly se Švédskem.

Článek

To ale není právě nejlepší soupeř na protržení střelecké smůly. "Pro každý turnaj je důležitý první zápas a také první branka v něm. Je potřeba, aby se toto mužstvo chytlo. Pokud se mužstvu daří na začátku, tak tým šlape," řekl ČTK trenér Slavomír Lener, který večerní trénink zaměřil na nácvik střelby.

Avšak český tým tvoří mladí a nepříliš zkušení hráči, mezi nimiž je také osm debutantů. V tom Lener problém neviděl. "Loni nám také chyběli zkušení hráči a uhráli jsme to srdcem," věřil, že celek zopakuje výkony na loňské Baltice. Podle jeho slov by také tým mohla prohra s Kanadou paradoxně nabudit.

Češi vyrukují na švédský výběr s Adamem Svobodou v brance. Do hry naskočí sedm obránců a třináct útočníků. Receptem na Tři korunky má být velké nasazení, zodpovědné plnění stanovených úkolů a hlavně důraz před vlastní brankou i v zakončení. "Útočníci musí nutit obránce v útočném pásmu ke střelbě a chodit před branku," zakončil Lener.

Pravděpodobná sestava
A. Svoboda - Hejda, Malinský, Čáslava, Hamr, Čech, Novák, Blaťák - Hlinka, Divíšek, Sup - Balaštík, Mikeska, Marek - Kolář, Koukal, Průcha - Jaroš, Kopecký, Dlouhý - Trávníček.

Reklama

Související témata: