Hlavní obsah

Branka rukou Čechy naštvala

MOSKVA

Gól, kterým si švédští hokejisté v úvodním utkání Poháru Baltiky vymodlili prodloužení, české reprezentanty rozladil. 'Volejbalista' Carlsson se na brankovišti nijak nerozpakoval a kotouč poslal do sítě rukou. "Řval jsem na rozhodčího i na kluky jako blázen. Ale asi mě neslyšeli," kroutil hlavou nešťastný gólman Adam Svoboda.

Článek

Pardubický brankář si v utkání připsal hodně podařených zákroků, ale na vyrovnávací trefu nedosáhl. "Byl to úmyslný pohyb rukou, to by se mělo pískat," rozčiloval se. "Ten gól rukou nás pořádně naštval," dusil zlost i obránce Färjestadu Radek Hamr, který oblékl reprezentační dres po šesti letech.

Jenže ruský sudí Bulatov neviděl problém. Pokud by si přece jen nebyl brankou jistý, nic by s tím neudělal. V Malé aréně v Lužnikách totiž videorozhodčí nesedí. Ani při významném mezinárodním turnaji...

Svoboda se nenechal neregulérní brankou rozhodit. Několikrát spasil výtečnými zásahy tým, zejména v prodloužení se vytáhl při šancích Nordgrena a Perssona. Při penaltové loterii se také dvakrát vytáhl, ale Nordgren jej už překonal. "Chtěl jsem mu vypíchnout puk, ale věděl to a nakouřil to pod víko," uznal zkroušeně Svoboda.

Vykřesat naději na vítězství pak mohl poslední exekutor Jan Marek, ale nedal. "Liv byl vyjetý z branky a bylo tam místo," povídal. Ovšem kotouč se mu svezl a střela byla nepřesná.

Reklama

Související témata: