Hlavní obsah

České zápasy na MS zarezervovány

Jirka G. NovákSport.cz

V brzkých ranních hodinách v pondělí 22. prosince odstartoval internetový prodej vstupenek na mistrovství světa v hokeji 2004. Stačilo pár hodin a čeští fanoušci prokázali svoji lásku k hokeji - lístky na zápasy české reprezentace v základní skupině byly téměř zcela rozebrány, volné už nejsou vstupenky na semifinále, zápas o bronz a finále.

Foto: halasazka.cz

Spousta vstupenek na MS 2004 už je rezervována, šance dostat se na šampionát ale stále existuje

Článek

"I když jsme očekávali velký nápor, zájem fanoušků o vstupenky byl enormní ," řekla pro Sport.cz tisková mluvčí společnosti Sazka Stanislava Doubravová. "Prodej byl zahájen v časných ranních hodinách (cca mezi třetí a čtvrtou hodinou), zájemci o vstupenky se však snažili dovolat už před půlnocí." Poptávka po hokeji pak podle Doubravové vrcholila kolem sedmé hodiny.

Vstupenky na mistrovství světa, jež začne na přelomu dubna a května v Praze a Ostravě, bylo od včerejška možné rezervovat na internetové stránce www.sazkaticket.cz. Po kliknutí na program šampionátu se objeví jednotlivé nabídky dvojzápasů, z těch si poté vyberete ty, co vás zajímají. Po krátké registraci pak zájemce vidí, zda jsou na dané zápasy vůbec ještě volné vstupenky.

Zarezervováno neznamená vyprodáno!

Například vstupenku na dvojzápas Kanada - Švýcarsko a Česko- Německo, stejně jako na zápasy semifinále a finále už v současnosti budete rezervovat marně. Všechny lístky už jsou zkrátka zamluvené. Neznamená to ale, že tím definitivně padly šance se na utkání dostat.

"To, že jsou vstupenky na některá utkání zarezervovány, neznamená ještě, že jsou vyprodány," vysvětluje Doubravová. Každý, kdo si totiž rezervoval vstupenku, je povinen do sedmi dnů uhradit její cenu. "Pokud do sedmi kalendářních dnů nedojde platba za vstupenku na účet společnosti Sazka, vstupenka je poté znovu volně k prodeji," potvrzuje mluvčí Sazky.

Další šance budou v lednu a březnu

Internetový prodej vstupenek na MS je navíc jen první vlnou z celkového počtu tří vln prodeje. Jak už Sport.cz informoval, druhá vlna prodeje proběhne v polovině ledna. Tehdy skončí internetový prodej, a nastane možnost koupit si vstupenku přímo u jednoho ze sedmi tisíc terminálů Sazky v ČR. V březnu pak bude ještě poslední šance - do prodeje budou dány lístky, které si nevyzvednou zástupci Mezinárodní hokejové federace.

Při včerejším internetovém prodeji zaznamenala Sazka statisíce žádostí o vstupenky. Jednotlivec přitom měl možnost koupit si maximálně pět vstupenek. "Tento krok jsme dlouho zvažovali a rozhodli jsme se tak proto, aby se zamezilo obchodování překupníků se vstupenkami," vysvětlila na závěr Doubravová, podle které  k totálnímu výprodeji lístků na MS prostřednictvím internetu nedojde.

Zájem o vstupenky na hokejové MS 2004:
(stav v úterý 23. prosince 14:00)
Vstupenka na zápasy:Volná místa
Německo-Lotyšsko & Česko-Kazachstán0
Kanada-Švýcarsko & Česko-Německo0
Kvalif.skupina 3. 5. (možná účast ČR)0
Skupina o udržení 30. 4. (možná účast ČR)0
Skupina o udržení 1. 5. (možná účast ČR)0
Skupina o udržení 2. 5.0
Skupina o udržení 3. 5. (možná účast ČR)0
Skupina o udržení 4. 5.0
Semifinálové zápasy0
Zápas o 3. místo a finále0
Kvalif.skupina 30. 4. (možná účast ČR)1
Lotyšsko-Česko & Německo-Kazachstán1
Francie-Rakousko & Česko-Lotyšsko4
Francie-Rakousko & Německo-Kazachstán5

Reklama