Hlavní obsah

Hokejová dvacítka začne s Ukrajinou

HELSINKY/PRAHA

Do bojů mistrovství světa vstoupí čeští hokejoví reprezentanti do dvaceti let v pátek proti Ukrajině. Papírově nejslabšího soupeře nechtějí svěřenci trenéra Aloise Hadmaczika na úvod turnaje v helsinské Hartwall Areně podcenit. I proto ve čtvrtek vedení českého týmu sledovalo trénink ukrajinského celku.

Foto: ČTK

Čeští hokejisté do 20 let se připravují na vstup do šampionátu

Článek

"Moc informací o nich nemáme. Už jsme ale rádi, že to konečně začne," oddechl si kouč Hadamczik v telefonickém rozhovoru pro ČTK. Češi nastoupí v brance s Markem Schwarzem a pouze s šesti obránci. Mimo hru zůstanou Marek Chvátal a Jiří Hunkes, mezi nimiž se rozhodne o pozici sedmého beka. Jako třináctý útočník bude připraven Radim Hruška.

Ten by se ale nakonec mohl přece jen objevit v základní sestavě, neboť Jakub Klepiš a Roman Vondráček měli dnes mírně zvýšenou teplotu. "Ostatní jsou ale v pořádku a v přípravě se nikdo nezranil," pochvaloval si Hadamczik připravenost týmu.

Štědrý den slavili už ve Finsku

Závěrečný kemp českého výběru se uskutečnil v Järvenpää, kde hokejisté deklasovali Rakousko 11:1. Ve středu se poté výprava přesunula do Helsinek, kde také všichni oslavili Štědrý den. Dnes hráči poprvé trénovali v hale, v níž odehrají většinu utkání své základní skupiny. "I když zde ještě nebyli diváci, bylo vidět, že je zde jiná atmosféra než v Järvenpää, kde byla malá hala," povšiml si Hadamczik.

Úvodní zápas turnaje čeká české hokejisty od 14:00. "Jedná se o krátkodobý turnaj, takže každý zápas je důležitý pro zvýšení sebevědomí a my uděláme pro vítězství vše," sliboval kouč.

Předpokládaná sestava ČR:
Schwarz - Barinka, Vágner, Němec, Ovčačík, Šmíd, Linhart - Klepiš, Hudler, Vondráček - Kašpar, Šindel, Olesz - Kanko, Kreps, Fleischmann - Polák, Koreis, Hromas - Hruška.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články