Hlavní obsah

Dvacítka sen o medaili nevzdala

Martin KézrSport.czPrávo

Medaile je stále na dosah, uvědomují si čeští hokejisté do 20 let. Junioři touží z pondělního souboje proti Finsku vydolovat bronz, po třech letech další cenný kov z mistrovství světa. Tomu odpovídala i příprava. Hráči po sobotním debaklu s Kanadou v neděli jen lehce trénovali a spíše odpočívali. A hlavně, snažili se na nepovedený duel zapomenout.

Článek

"Masáže, odpočinek," popsal nedělní program dvacítky její kapitán Jiří Hudler. Zároveň už myslel na dnešní utkání. "Máme s nimi nevyřízené účty. Vedli jsme o dvě branky, a přesto prohráli 2:3. To jim toužíme vrátit, i když víme, že je poženou diváci."

Český výběr se v posledním utkání turnaje musí obejít bez tří opor. Olesz je po otřesu mozku ze semifinále minimálně na tři týdny vyřazen ze hry, hrát nemohou ani Koreis s Barinkou, kteří také odstoupili z utkání proti Kanadě. A to není vše, tým oslabila viróza, která řádila během celého turnaje.

"Virózu provázenou žaludečními potížemi prodělalo postupně devět hráčů. To se musí někde projevit. Nejhůře to odnesl asi Šindel, ale pro závěrečný zápas se chce dát dohromady," prohlásil trenér Alois Hadamczik.

Recept: disciplína a minimum chyb

Kouč očekává těžké utkání proti soupeři, jenž výtečně bruslí a je před domácím publikem hladový po medaili. "Ale po té my toužíme také," zdůraznil Hadamczik.

"Uspěje ten, kdo udělá méně chyb a bude ukázněnější. Znamená to dobře pokrýt střední pásmo, nenechat soupeře lehce bruslit, zvládnou defenzívní práci a neinkasovat první. Nesmíme se od domácích nechat přitlačit ani zastrašit, je nutné hrát z obrany a proměňovat šance," tvrdil reprezentační kouč.

Do finále podle něj zaslouženě postoupily Kanada s USA. "Oprávněně si to rozdají o zlato, předvádějí tady nejlepší hokej. Kanada je tak o dvě délky před ostatními. Až za zámořskou dvojicí je Evropa. My budeme hrát s Finy o evropské prvenství a stále platí, že bez medaile se budeme vracet nespokojeni, naopak třetí místo bych vzhledem k průběhu mistrovství bral jako úspěch," uzavřel Hadamczik.

Reklama

Související témata: