Hlavní obsah

Jágr a Hašek nevylučují start na MS

PRAHA

Superhvězdy světového hokeje Jaromír Jágr a Dominik Hašek se vyjádřili ke svému možnému startu na mistrovství světa, které se uskuteční na přelomu dubna a května v České republice. Zatímco Jágr je ochoten přijet v případě, že jeho Washington nepostoupí do play off, Hašek svoji účast podmiňuje stoprocentním zdravotním stavem.

Článek

"Pokud se dostaneme do play off, tak moje účast nepřipadá v úvahu. Pokud ale play off ve Washingtonu nebude a bude o mne zájem, jsem připraven přijet," sdělil v rozhovoru pro Českou televizi útočník Jaromír Jágr. Washington je nyní třetím nejhorším celkem NHL a na postupovou příčku ztrácí čtrnáct bodů.

"S trenérem Slavomírem Lenerem jsme se na toto téma bavili už v létě a tehdy jsem mu řekl, že pokud jeho zájem o moje služby bude trvat i po sezóně, přijedu," uzavřel Jágr.

Dominik Hašek s kouči národního týmu svůj start na MS ještě neprobíral. "S trenéry jsme na tohle téma ještě nemluvili. Navíc je v tuhle chvíli velmi těžké na to odpovědět, protože mám zrovna zdravotní problémy. A pokud by přetrvávaly, tak by moje účast neměla cenu."

:. ANKETA
Kterého z českých gólmanů v NHL považujete za největší posilu reprezentace na MS 2004? Hlasujte na konci článku.

Český brankář dává možnosti startu na MS před domácím publikem jen malé šance. "Detroitu by se nesmělo dařit a já bych musel být stoprocentně zdravý," řekl ČT. Detroitu ale patří druhé místo v Západní konferenci a je pokládán za jednoho z největších favoritů Stanley Cupu.

Samotný Hašek však v brance Detroitu naposledy nastoupil začátkem prosince a na marodce je i nadále. "Brankář, který není stoprocentně zdravý, by podle mě neměl na takové akci jako je mistrovství světa, co dělat," uzavřel český brankářský fenomén.

Reklama