Hlavní obsah

Dvacítka jela do Finska bez trenéra

PRAHA

Bez kouče Aloise Hadamczika, jenž se chtěl věnovat práci ve Spartě, absolvuje první herní prověrku nově se rodící hokejová reprezentace do dvaceti let. Na české střídačce tak ve Finsku při Turnaji pěti zemí povede tým Hadamczikův asistent Mojmír Trličík a osvědčený trenér mládeže Karel Najman.

Článek

"Začínáme v úterý se Švédy, během dalších dvou dnů se utkáme s Němci a Švýcary, v sobotu končíme turnaj s domácími," přibližuje program Trličík, jenž měl v týmu i dva účastníky letošního MS dvacetiletých, jenže litvínovského Kašpara vyřadilo zranění a Polák z Karlových Varů se omluvil z osobních důvodů.

Kvarteto Schwarz, Šmíd, Šindel, Hromas, které rovněž hrálo na MS, je uvolněno juniorské osmnáctce, která ve stejném termínu absolvuje rovněž turnaj ve Finsku. "Po dohodě s jejím trenérem Šindelem i my s sebou bereme jednu juniorskou pětku. Obránci Zapletal se Šmachem a sourozenci Pšurných s Mertlem by měli patřit k oporám osmnáctky, pro ni je otestujeme proti starším hráčům," doplnil Trličík, jenž přiznal, že s Hadamczikem bude v častém spojení.

Nominace ČR do 20 let:
Koutský (Pardubice), Hladiš (Slavia) - P. Hořava (Kladno), Drtina (Písek), Hrabal, Zapletal (oba Vsetín), Šmach (Prostějov), Lašek (Litvínov), Chyba (K. Vary), Šulc - Červenka, Borovanský (všichni Slavia), M. Pšurný, R. Pšurný, Kubiš (všichni Zlín), Mertl, Gulaš (oba Č. Budějovice), Diviš (Kladno), Köhler (Vítkovice), Paška (Zlín), Kapička (Liberec).

Reklama