Hlavní obsah

Lener nechce tým pro šampionát jen z hráčů NHL

STOCKHOLM

Švédské hokejové hry vnesly podle trenéra Slavomíra Lenera více světla do nominačních úvah pro mistrovství světa. Kouč si z posledního přípravného turnaje veze kostru národního týmu. "Těch podob je snad dvanáct. Závisí na vývoji v NHL, průběhu extraligového play-off a zdravotním stavu vytipovaných," prohlásil Lener.

Článek

Turnaj podle něj jasně ukázal, kdo z hráčů na světový šampionát pořádaný v Praze a Ostravě má a kdo nikoliv. "Chtěli jsme si ověřit prospěšnost hokejistů pro mužstvo i to, jak zvládnou zátěž na mezinárodní scéně. Někteří na sobě ještě musejí pracovat," konstatoval trenér.

Nejlépe dopadli Málek, Vlasák, Divíšek i mladíček Průcha. K nim se možná přidají i Hlinka s Marhou. "Jsme o hodně moudřejší. Nechci uvádět jména, ale s minimálně čtyřmi či pěti hráči z tohoto celku pro šampionát počítám. Může jich být i více. Turnaj jsme až na výpadek se Švédy zvládli velmi dobře," uvedl Lener, který ještě v únoru vyrazí na inspekci do zámoří.

"Určitě ale nechci celé mužstvo pro MS postavit z hráčů NHL, případ Rusů, kteří to doma před čtyřmi roky udělali a vyhořeli, je dostatečně varující," zdůraznil kouč.

Reklama

Související témata: