Hlavní obsah

Lener letí podruhé za oceán

Martin KézrPrávo

Na druhou, minimálně týdenní, inspekční cestu za oceán se v úterý v poledne vydal trenér hokejové reprezentace Slavomír Lener. V zápasech NHL chce na vlastní oči sledovat další případné posily pro světový šampionát, v akci uvidí téměř dvě desítky uchazečů o dres národního týmu.

Foto: ČTK

Další uchazeče o dres národního týmu si jel do zámoří prohlédnout kouč Slavomír Lener.

Článek

V pondělí večer ještě spěchal do Zlína na extraligové play-off, ale nadcházející dny bude trávit ve Spojených státech. Začne v New Yorku na utkání domácích Rangers (Jágr, Hlaváč, Ručinský) s Atlantou (Štefan, snad i F. Kaberle), dále navštíví duely Philadelphia-Nashville (Vokoun, Neckář, Židlický, Schnabel, Erat), St. Louis (Čajánek)-Edmonton (Dvořák, Hemský), Chicago-Anaheim (P. Sýkora, Prospal, Škoula) a Florida (Krajíček, Trnka)-Tampa Bay (Kubina).

Zbývající dva dny do uzávěrky přestupů, která v NHL vyprší 9. března, si chce Lener nechat jako rezervu. Během únorové návštěvy NHL viděl trenér národního týmu celkem sedm utkání a v nich téměř tři desítky českých hokejistů. Nyní tedy bude sledovat týmy a hráče, na které se tehdy nedostalo.

"Teprve se uvidí, jestli už stihnu návrat na led Františka Kaberleho, který je momentálně zraněný, klubové barvy navíc ještě mohou změnit další hráči, proto mám různé varianty závěru svého pobytu v zámoří," tvrdí reprezentační kouč.

Škoulovu výměnu přivítal

Z pohledu budování mužstva pro MS přivítal výměnu zadáka Martina Škouly z Colorada do Anaheimu, ale neodepisuje ani hráče, jejichž kluby postoupí do Stanleyova poháru. "Klidně se může stát, že po prvním kole play-off bude k dispozici řada skvělých hráčů, teoreticky lze vybírat doplnění až z 22 mužstev NHL," tvrdí Lener.

Kouč naznačil možnost do národního týmu zabudovat i některého z brankářů, přestože by za oceánem byli volní až těsně před začátkem šampionátu. Pruskova Ottawa, Čechmánkovo Los Angeles, Turkovo Calgary i Vokounův Nashville jsou zatím na příčkách zajišťujících postup do play-off.

Základní část NHL končí 4. dubna a s hráči ze zámoří kouč počítá už pro zápasy o bronz v sérii Euro Hockey Tour proti Rusku (16. dubna v Moskvě a o dva dny později v Ostravě).

Reklama

Související témata: