Hlavní obsah

Slavnostní otevření Sazka Areny plné hvězd

PRAHA

Na pět stovek bývalých či současných českých sportovců se 27. března zúčastní slavnostního otevření víceúčelové haly Sazka Arena v Praze. Do prostor arény, kde se v dubnu uskuteční mistrovství světa v ledním hokeji, byli pozváni olympijští vítězové, slavní fotbalisté a hokejisté a další bývalí či současní reprezentanti českého sportu.

Foto: halasazka.cz

Studie multifunkční Haly Sazka.

Článek

Pořadatelé spočítali, že na slavnostním galavečeru se sejde mimo jiné 112 sportovců, kteří dohromady shromáždili téměř 150 zlatých, stříbrných a bronzových medailí z olympijských her. Budou mezi nimi například Dana Zátopková, Jiří Raška, Vítězslav Mácha, Rober Změlík, Štěpánka Hilgertová nebo Aleš Valenta.

Na přibližně dvouhodinový program se přijedou podívat i další sportovní legendy: dvojnásobná mistryně světa v krasobruslení Ája Vrzáňová, čtyřnásobná mistryně světa Eva Romanová-Grahamová a světový šampion Otto Jelinek.

Pozvání přijali také atleti Helena Fibingerová, Jarmila Kratochvílová a Imrich Bugár, fotbalisté Josef Masopust, Ivo Viktor a Antonín Panenka, tenisté Jan Kodeš, Helena Suková a cyklisté Jindřich Pospíšil a Jan Smolík. Přijdou i lyžaři Kateřina Neumannová s Martinem Koukalem.

Mezi čestnými hosty samozřejmě nebudou ani chybět zástupci hokeje jako Augustin Bubník, Stanislav Konopásek, Jaroslav Jiřík, Jozef Golonka, Jiří Holeček, Josef Černý, nebo Jiří Hrdina. Pozváni jsou i další, třeba basketbalisté otec a syn Zídkovi, judisté otec a syn Jáklovi, veslaři bratři Oldřich a Jan Svojanovští, Oldřich Rott,  Ladislav Vízek, či sportovní střelec Petr Hrdlička

Reklama