Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci doplnili sparťané

PRAHA

Další dva hráče povolal kouč české hokejové reprezentace Slavomír Lener k přípravě před mistrovstvím světa v Praze a Ostravě. K mužstvu se v pátek připojí útočníci Sparty Jan Marek a Martin Chabada, jejichž tým byl minulou neděli vyřazen v semifinále extraligy. V Pardubicích se tak bude v pátek připravovat šestnáct hráčů.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Do národního týmu byl povolán i Jan Marek

Článek

Již dříve totiž Lener pozval brankáře Dušan Salfického, Tomáše Dubu a Romana Málka, obránce Jana Hejdu, Jiřího Hunkese, Jiřího Malinského, Petra Čáslavu a útočníky Jiřího Dopitu, Petra Koukala, Petra Průchu, Michala Mikesku, Tomáše Divíška, Rostislava Olesze a Josefa Straku.

"Od úterý se přesuneme do Prahy, kde budeme trénovat v holešovické hale a postupně doplňovat kádr kluky ze zámoří a z evropských soutěží, ve kterých ještě hrají," uvedl Lener, který každý den volá do zámoří a zjišťuje možnosti posílení.

Jména z NHL později

"Konkrétní hráče z NHL řeknu, až budu mít jistotu, že jsou stoprocentně zdravotně v pořádku a klub je uvolní," tvrdí kouč. Reálně se zatím jeví účast například Davida Výborného, Jaroslava Špačka, Jana Hlaváče či trojice hráčů Los Angeles Roman Čechmánek, Jaroslav Modrý a Martin Straka.

Reprezentace sehraje 13. dubna v Karlových Varech přípravné utkání s Francií, poté bude hrát dva zápasy s Ruskem o konečné umístění v Euro Hockey Tour. Nejprve 16. dubna v Moskvě a o dva dny později v Ostravě.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko