Hlavní obsah

Na hokejové mistrovství je připravena i Ostrava

OSTRAVA

Hokejové mistrovství světa v Ostravě, kde se budou hrát dvě jeho skupiny, by mohlo hned zítra v ČEZ Areně začít. Hala, která rok procházela rekonstrukcí, je tři týdny před startem šampionátu připravena, o čemž se ve čtvrtek na vlastní oči přesvědčilo téměř devět tisíc návštěvníků. Obnova sportoviště přišla asi na 700 miliónů.

Článek

Zahajovací ceremoniál s kulturním programem i laserovou show dal příležitost mnoha lidem nahlédnout do útrob haly vůbec poprvé. To neplatilo o hokejistovi Vladimíru Vůjtkovi, který sezónu dohrál v ruském Voskresensku, ovšem jako odchovanec Vítkovic prostředí dobře znal.

"Hala vypadá prostorněji a moderně. Možná to až tolik nevnímají diváci, protože interiér se nezměnil, ale zázemí jsem tu skoro nepoznal," řekl útočník.

Komfort pro sportovce

Komfortu se dočkají hlavně sportovci. Prostorných, dřevem obložených šaten je k mání osmnáct, z toho dvě třetiny vyhovují požadavkům hokejistů. I vybavení kabin je špičkové. "Účastníci šampionátu budou nadšeni. Viděl jsem spoustu hal, které hostily mistrovství světa, a tato bude naprosto vyhovující," usmál se generální manažer Vítkovic František Černík. Pro hokejové zápasy je kapacita ČEZ Areny 9332 diváků, ale při kulturních akcích pojme až 12 tisíc lidí.

Vítkovická hala bylo dostavěna v roce 1986, od té doby se do renovace tehdejšího Paláce kultury a sportu prakticky neinvestovalo. "Když město Ostrava před pár lety převzalo halu, bylo hned jasné, že je třeba začít s rekonstrukcí. Původní odhad těsně převyšoval miliardu, jenže my ještě  dokázali opravit i přilehlý hotel Atom a stejně jsme dvě stě miliónů ušetřili," pochválil se ostravský primátor Aleš Zedník, který dnes před polednem halu slavnostně otevíral.

Chloubou skyboxy

Vnitřní interiér je laděn do modré barvy, dojem poněkud kazí jen sedačky, které zůstaly beze změn a tudíž bez polstrování. Návštěvníci však ocení rozšíření parkovacích ploch, moderní odbavení u vstupu a renovaci stravovacích i sociálních prostor. "Vůbec se nemůžeme rovnat pražské Sazka Areně, naše hala je už skoro dvacet let stará, jen se ji podařilo opravit. Zařízení je však moderní," uvedl Ivo Mocek, předseda představenstva Vítkovice Areny, provozující halu.

Chloubou haly jsou dokonale vybavené skyboxy pro významné návštěvníky, které byly vybudovány u střechy haly. ČEZ Arenu naostro prověří poprvé v úterý 6. dubna koncert operního pěvce José Carrerase, generálku před světovým šampionátem pak obstará v neděli 18. dubna přípravné utkání Česká republika-Rusko, které je zároveň odvetou utkání o bronz Euro Hockey Tour.

Skupiny MS v Ostravě
Skupina B
Slovensko, Finsko, Ukrajina, USA
Program
sobota 24. dubna: Slovensko - Ukrajina, Finsko - USA
pondělí 26. dubna: Finsko - Ukrajina, USA - Slovensko
středa 28. dubna: Ukrajina - USA, Slovensko - Finsko
Skupina C
Švédsko, Rusko, Dánsko, Japonsko
Program
sobota 24. dubna: Dánsko - Švédsko
neděle 25. dubna: Rusko - Dánsko, Švédsko - Japonsko
úterý 27. dubna: Japonsko - Dánsko, Švédsko - Rusko
středa 28. dubna: Rusko - Japonsko

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články