Hlavní obsah

Polovina národa čeká od hokejistů zlato

Naposled před třemi lety se radovali čeští hokejisté ze zisku medaile na mistrovství světa. Vítězstvím v Německu završili úspěšné zlaté období, na minulých dvou šampionátech skončili na pátém, respektive čtvrtém místě. Letos před domácím publikem se ale opět vrátí na výsluní. Myslí si to alespoň většina respondentů, které při svém průzkumu oslovila agentura STEM/MARK.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Podle průzkumu agentury STEM/MARK věří téměř polovina lidí, že čeští hokejisté vybojují v Praze zlato.

Článek

Podle 89 procent dotázaných dosáhnou čeští hokejisté na šampionátu, který bude od 24. dubna do 9. května hostit Praha a Ostrava, na jednu z medailí. A téměř polovina (44 %) z 1080 respondentů pasuje svěřence Slavomíra Lenera na nové mistry světa.

:. ANKETA
Co očekáváte od českých hokejistů na nadcházejícím mistrovství světa? Hlasujte na konci článku.

Největší překážkou v cestě za titulem je podle mínění dotázaných celek úřadujících mistrů z Kanady, snaha Javorových listů o obhajobu bude úspěšná podle 19 procent lidí. O poznání nižší šance mají tradiční hokejové velmoci z Finska (9 %), Švédska a Ruska (po 8 %).

Pouhá tři procenta dotázaných věří, že zlatou medaili vybojují hokejisté Slovenska, kteří loni ve Finsku v boji o bronz přehráli český výběr. Ještě menší šance mají v očích respondentů Američané, zlaté medaile na jejich hrudích vidí dvě procenta.

Reklama

Související témata: