Hlavní obsah

Finále mi mohlo pomoci na šampionát, tvrdí Průcha

PARDUBICE

Do reprezentačního týmu vlétl Petr Průcha jako uragán, na dvou turnajích byl vyhlášen nejlepším útočníkem, ale po vyřazení Pardubic ve čtvrtfinále extraligy cítí, že jeho šance zahrát si na šampionátu v Praze se výrazně zmenšila. "Nechci na to moc myslet, možnost tu pořád je, ale kdybychom byli ve finále extraligy, bylo by to lepší," poznamenal.

Článek

Psychicky se z šokujícího výpadku největšího favorita na titul ještě nevzpamatoval. "Mezi klukama v kabině je to ale pořád lepší než u televizních přenosů. U nich si pořád říkám, že finálovou sérii měly hrát Pardubice," lituje jednadvacetiletý hráč.

V klubu i reprezentaci spoluvytvářel Průcha sehrané trio s Koukalem a Kolářem, pak se však ukázalo, že je schopen skvěle zahrát i bez tradičních spoluhráčů. Přišel ovšem sedmý duel s Plzní a konec východočeských snů o titulu.

"S Romanem Málkem jsme se v kabině kvůli našemu vyřazení trochu popichovali, ale to už byla spíš sranda," tvrdí Průcha, který je nyní přesvědčeným fanouškem Zlína. "Byla by škoda, kdyby dvouzápasové vedení nedotáhli," říká hráč, který, ačkoli je draftován newyorskými Rangers, by rád minimálně příští sezónu odehrál v Pardubicích. "Záleží na tom, zda bych se objevil na šampionátu, ale vypadá to, že si ještě aspoň rok v extralize odkroutím."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články