Hlavní obsah

Jágr přiletí do Čech o víkendu

PRAHA

Největší posila českého týmu pro zápasy mistrovství světa v hokeji, útočník New York Rangers Jaromír Jágr, dorazí o víkendu do Čech. V pátek to potvrdil jeho osobní kouč Marian Jelínek. Dvaatřicetiletý útočník Jezdců, kteří letos znovu nepostoupili do bojů o Stanley cup, po skončení základní části NHL trénoval individuálně.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

"Chodil se připravovat na led, to mohu potvrdit," řekl Jelínek. "Jarda má eminentní zájem, aby výkony na šampionátu odpovídaly jeho pověsti." Poslední duely v zámořské soutěži však Jágr kvůli bolavým tříslům vynechal. Nehrozí tedy, že by se jeho chronické potíže v nejbližších dnech mohly obnovit? "Absolvoval elektroléčbu a poslední tři, čtyři dny už je v pohodě," ujišťoval Jelínek.

Po příletu do Čech absolvuje Jágr jedinou oficiální tiskovou konferenci a až do zahájení MS nebude médiím k dispozici. "Není to otázka arogance, to vůbec ne. Ale Jarda se chce poctivě připravit a soustředit jen na své výkony. Přitom nás žádaly desítky časopisů o rozsáhlá interview a než vyhovět jen někomu, raději jsme zvolili tuto možnost," řekl Jelínek.

Podle Jágrova osobního kouče by měl nejlepší útočník Rangers odehrát před zahájením mistrovství světa dvě přípravná utkání. "Zřejmě v Rusku a pak generálku v Sazka Areně proti Kanadě," prozradil Jelínek. Existuje možnost, že Jágr se za českým týmem zajede podívat i na úterní přípravný zápas proti Francii. "Pokud bude spát v letadle a přiletěl by relativně odpočatý, pak je to možné," myslí si Jelínek.

O víkendu se v Praze objeví rovněž forvard Los Angeles Martin Straka, v úterý přiletí Václav Prospal z Anaheimu a jako poslední posila z NHL má dorazit 15. dubna edmontonský Radek Dvořák.

Reklama