Hlavní obsah

Jágr přiletěl do Prahy a chce titul

PRAHA

Hvězda české hokejové reprezentace a hráč New York Rangers, Jaromír Jágr, přiletěla v neděli ráno z New Yorku do Prahy. Jágr, který kvůli bolavým tříslům vynechal poslední duely základní části NHL, je odhodlán v nadcházejícím mistrovství světa vybojovat titul.

Foto: PRÁVO

Jaromír Jágr

Článek

Hokejista s novináři mluvil na tiskové konferenci, která má být podle dřívějšího sdělení jeho osobního trenéra Mariana Jelínka až do zahájení mistrovství poslední.

Nyní ho čeká příprava s národním týmem pod vedením Slavomíra Lenera. Jágr by měl v rámci přípravy na šampionát odehrát dvě utkání - s Ruskem v Ostravě a v Sazka Areně proti Kanadě.

Trenér Lener prozatím tají koho postaví k Jágrovi. Sám hokejista novinářům řekl, že to neví. Ale jeho tipem je Hlaváč. "Čekám velký tlak," řekl hokejista, který za reprezentaci hraje nejen kvůli trofejím, ale i společným zážitkům s mužstvem na ledě i v kabině. Mrzí ho, že na nebude hrát Robert Lang, kterého na mistrovství nepustili povinnosti v play-off NHL.

Pokud bude v NHL stávka, jde do Moskvy

Ačkoli se mu letošní sezóna příliš nepovedla, Jágr je spokojen. Nejvíce že přestoupil z Washingtonu do New York Rangers. "Pokud se v New Yorku vyhrává, je to nejlepší místo na světě," řekl Jágr. Před českým novináři se rozpovídal i o možné stávce v NHL kvůli kolektivní smlouvě. Jágr věří, že nakonec k dohodě dojde a hrát se bude. V opačném případě je domluvený, že by nastoupil za moskevské celky CSKA nebo Dynamo, řekl bez bližších podrobností.

Reklama