Hlavní obsah

Lener pozval už jen Bednáře a Hamra

KARLOVY VARY

Útočník ruského Omsku Jaroslav Bednář a obránce Radek Hamr ze švédského Färjestadu jsou posledními dvěma hráči z Evropy, kteří ve středu odpoledne doplní národní tým chystající se na MS. Pozvánka nečekaně nepřišla na adresu dalšího hráče Omsku Tomáše Vlasáka či Petra Tenkráta, který pomohl Oulu k finskému titulu.

Článek

"Máme na postu útočníků velký přetlak, snažíme se i udržet chemii mužstva, proto už další hráče nebereme," vysvětlil trenér Slavomír Lener. K dispozici mu zůstává 36 hráčů (3 brankáři, 11 obránců a 20 útočníků) byť po úterním zápase s Francií v Karlových Varech mužstvo opustili Hunkes, Linhart i J. Straka.

"Všichni tři nám odvedli dobrou práci v tréninku a k utkání nastoupili tak trochu za odměnu," řekl na adresu tria Lener, který už ve středu čeká zpět u mužstva uzdraveného Divíška.

Taktizování s nasazením krajánků z NHL

Podmínky pojištění pro hráče z NHL neumožňují nasadit reprezentační posily ze zámoří do více než dvou přípravných zápasů, což Lenera limituje v otázkách rozhodování o sestavě pro nadcházející dva zápasy o třetí místo v Euro Hockey Tour proti Rusům i na generálku s Kanadou, dva dny před startem mistrovství.

"Mužstvo rozhodně vítá, že skončil čas neustálých tréninků a konečně se hrají přípravné zápasy. Bohužel pravidlo je jasně dané, kluci z Ameriky by museli hrát na vlastní riziko a to si nevezmu na svědomí. Hledáme tak omezené varianty, jak je vyzkoušet a nasadit, proto třeba Kraft naskočil dnes a teď bude čekat více než týden na další test proti Kanadě," naznačil Lener.

Národní tým si ve středu poprvé zabruslí na ledě Sazka Areny v Libni, kam však nemají novináři z bezpečnostních důvodů až do 20. dubna zakázaný přístup. "Budeme trénovat ve dvou skupinách, už si chci dávat dohromady mužstvo pro páteční utkání v Moskvě. Zveřejňovat naše záměry nebudu, ale hráčům na rovinu říkám, co s nimi zamýšlím," tvrdil Lener.

Reklama