Hlavní obsah

Dopitův návrat: dva góly a asistence

KARLOVY VARY

Naposled před dvěma lety na zimních olympijských hrách v Salt Lake City oblékl reprezentační dres hokejový útočník Jiří Dopita. V úterním přípravném utkání před mistrovství světa s Francií se do českého týmu vrátil s kapitánským céčkem na prsou a hned zaznamenal dva góly a na další ještě přihrál.

Článek

"Francie byla přijatelný soupeř na rozjezd, proti Rusům už to bude horší," uvědomoval si statný pardubický forvard. Jeho klub skončil v play-off již ve čtvrtfinále, ale zápasová pauza Dopitovi příliš nevadila. "Trochu to znát bylo, ale měli jsme kvalitní trénink, takže jsem fyzicky stačil."

MS V HOKEJIZačíná za 10 dní

Na rozměry evropského kluziště si musela zvykat čtveřice hráčů, kteří mají své působiště v zámoří. "Už se s tím pomalu srovnávám, horší je v Evropě neexistující pravidlo o ofsajdu na červené čáře," tvrdil útočník New York Rangers Jan Hlaváč.

Málek potvrdil kandidaturu do EP

Pouhých 11 zákroků si připsala dvojice českých gólmanů Salfický-Málek, jejich francouzští kolegové museli čelit 48 střelám. Roman Málek po zápase potvrdil informaci, že je na jedenáctém místě kandidátky Nezávislých do Evropského parlamentu.

"Hokej pro mě zůstává číslo jedna, je mi jasné, že zvolen nebudu. Nechal jsem se k tomu přemluvit," tvrdil gólman, jenž momentálně jedná o angažmá v ruské Superlize na příští rok.

Reklama

Související témata: