Hlavní obsah

Modrý bude šampionát vychutnávat i s rodinou

PRAHA

Obránce Jaroslav Modrý se podruhé za sebou marně snažil s hokejisty Los Angeles dostat do bojů o Stanleyův pohár. Stejně jako loni si tak 33letý Modrý přijel prodloužit sezónu do Evropy na mistrovství světa. Atmosféru šampionátu v Praze se rozhodl dopřát i své rodině a americké manželce Jodi s třemi dětmi, kterým sehnal v metropoli bydlení.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jaroslav Modrý

Článek

"Teď jsem ještě poslal manželku s dětmi k rodičům do Českých Budějovic,  abychom se s kluky v reprezentaci pořádně seznámili a potrénovali. Pak je přivezu do Prahy, aby si šampionát vychutnali a byli jeho součástí," plánuje si bek, který už sehrál v NHL 490 zápasů a připsal si 185 bodů za 40 tref a 145 přihrávek.

Na návrat před české publikum se po dlouhých letech v zámoří Modrý těší. "Konec sezóny nám s klubem nevyšel, tak jsem si přijel spravit chuť. Mistrovství světa doma je obrovská událost. Velké množství hráčů chce reprezentovat svou zemi a já jsem jeden z nich. Když budu mít tu možnost, tak budu šťastný," přeje si. Nepředpokládá, že by se do konečné nominace nevešel. "Doufám, že jsem jeden z těch důležitých dílů týmu. Záleží ale na trenérech, jak to postaví."

Je nádherné cítit národní hrdost

Modrý přiletěl z Kalifornie v úterý a dnes se už zapojil do tréninku. Odpočinek od minulé neděle, kdy skončila základní část NHL, si pochvaloval. "Psychicky jsem se srovnal. Netrénoval jsem sice na ledě, ale držel jsem si kondici," popsal volné dny, při nichž se už těšil na další reprezentační štaci po loňském debutu na šampionátu ve Finsku. "V národním týmu je fantastická parta i vedení. Je také nádherné cítit tu hrdost, že můžeme hrát za zemi, odkud jsme do zámoří odešli a kde jsme se naučili hrát hokej."

Přechod na široké evropské kluziště Modrého nijak neleká. "Je to přece stejné pro všechny. Musí se víc bruslit, ale nevidím v tom žádnou výhodu ani nevýhodu. Jen se musí ke hře přistoupit jinak a hrát trpělivěji, aby člověk třeba při pokusu o napadání zbytečně nepropadl," přemýšlel českobudějovický odchovanec.

Do Budějovic se zatím nevrátí

Začátek letošního ročníku ztížila bývalému hráči New Jersey a Ottawy operace ramena. "Bylo to těžké, nemohl jsem trénovat a pak jsem to musel dohánět," popsal potíže, které ho zastihly před startem ročníku, zatímco řadu opor Kings vyřadilo zranění ze hry v rozehraném ročníku.

Na startu příští sezóny se může Modrý potýkat s jinými problémy. V případě výluky v NHL se možná s rodinou vydá za novým angažmá. "Zatím nevím, kde bych hrál.  Ale České Budějovice z možného okruhu vypadly," litoval osudu svého mateřského klubu, který letos opustil extraligu. "Mluvil jsem tam s některými lidmi i s tátou. Asi vsadili na hráče, kteří neměli k Budějovicím cit," dodal Modrý.

Reklama