Hlavní obsah

Reprezentace poprvé trénovala v Sazka Areně

PRAHA

První trénink v pražské Sazka Areně absolvoval ve středu výběr českých hokejistů připravujících se na světový šampionát. O konečnou nominaci na mistrovství světa nyní usiluje šestatřicet hráčů. Trenéři mají k dispozici tři gólmany, jedenáct beků a jednadvacet útočníků, které jen pro potřeby tréninku doplňují sparťanský gólman Bříza a pardubický bek Linhart.

Článek

"Perfektně jsem si oddechl doma na zahrádce, ale čtyři dny přestávky už stačily," hlásil s úsměvem extraligový finalista Michal Sup ze Slavie. "Strašně se těším, vzpomínka na loňské mistrovství ve Finsku je pořád živá," připojil se obránce Jaroslav Modrý z Los Angeles.

Dvořák přijede zítra

Ve čtvrtek má dorazit poslední ohlášená posila z NHL, edmontonský Radek Dvořák, jehož zdrželo běhání s miminkem po doktorech. "Trénovat by měl už ve čtvrtek odpoledne," řekl k účasti útočníka Oilers Lener, jenž do startu šampionátu bude muset vyřadit třináct hokejistů. "Každý má šanci se o mistrovství porvat," naznačil, že nominační překvapení nejsou vyloučena

Hráči se včera odpoledne sešli v holešovickém hotelu Expo a pak se společně do nové haly přesunuli autobusem. "Je to jednodušší varinta, někteří jsou totiž schopni se v Praze ztratit," usmíval se Lener pod knírek. Vzhledem k vysokému počtu členů širšího kádru musel kouč národního týmu rozdělit hokejisty na skupiny a absolvovat dvě tréninkové jednotky po 75 minutách.

S Jágrem zatím Straka a Hlaváč

"Každá hala je jiná a je třeba si v ní zvyknout na spoustu věcí. Třeba jak se puk odráží od mantinelu, nejdůležitější ale bude kvalita ledu," řekl před startem tréninku, na který nebyla média vpuštěna, Jaromír Jágr. Ten měl včera trénovat v útoku s Martinem Strakou a Janem Hlaváčem a je vysoce pravděpodobné, že tato trojice nastoupí společně také v pátečním duelu v Moskvě proti Rusku.

Po večerní přípravě se tým přesunul do pražského hotelu Corinthia, kde absolvoval schůzku s vedením. "Začíná jít do tuhého. Mužstvo musí žít pohromadě. Chceme už pro hráče nastolit určitý režim a vyjasnit si spoustu organizačních záležitostí," tvrdil Lener.

Čeká se na Čajánka?

Nyní kouč bedlivě sleduje i vývoj prvního kola Stanley cupu, kde je na pokraji vyřazení St. Louis s Petrem Čajánkem v sestavě. "Je to výborný hráč, víc k tomu však neřeknu," odvětil Lener, jehož ale hlavně zajímá gólman Vokoun z Nashvillu. "Těší mě, že chytá ve vynikající formě. Otázka ale zní, jak dlouho bude série trvat," přidělává mu nashvillský vzdor proti detroitskému favoritovi vrásky.

Kádr českých hokejistů:
Brankáři:
Čechmánek (Los Angeles/NHL), Málek (Plzeň), Salfický (CSKA Moskva/Rus.)
Obránci:
Špaček (Columbus/NHL), F. Kaberle (Atlanta/NHL), Škoula (Anaheim/NHL), K. Rachůnek (NY Rangers/NHL), Modrý (Los Angeles/NHL), Hamr (Färjestad/Švéd.), Hejda (CSKA Moskva/Rus.), Novák (Slavia), Melichar (Pittsburgh/NHL), Čáslava (Pardubice), Malinský (Třinec)
Útočníci:
Výborný (Columbus/NHL), Jágr, Hlaváč (oba NY Rangers/NHL), M. Straka (Los Angeles/NHL), Prospal (Anaheim/NHL), Dvořák, Hemský (oba Edmonton/NHL), Dopita, Mikeska, Koukal, T. Divíšek, Průcha (všichni Pardubice), Vašíček (Carolina/NHL), Kraft (Pittsburgh/NHL), Duda (Kazaň/Rus.), Bednář (Omsk/Rus.), Klepiš, Beránek, Sup (všichni Slavia), Balaštík (Zlín), J. Hlinka (Kloten/Švýc.), Olesz (Vítkovice).

Reklama