Hlavní obsah

Dvořáka zdrželo očkování syna

PRAHA

V pátek dopoledne se na reprezentačním tréninku objeví zatím poslední zámořská posila. Útočník Radek Dvořák sice musel v Edmontonu téměř dva týdny čekat na termín nepřeložitelného očkování půlročního syna Adama, ale ve čtvrtek odpoledne už dorazil domů a již se těší na spoluhráče.

Foto: PRÁVO

Radek Dvořák

Článek

"Šampionát na českém ledě, to je obrovské lákadlo i výzva. Jakmile klubu unikla šance na play-off, už moje myšlenky patřily mistrovství světa. Připravoval jsem se i na velký nápor na psychiku," prohlásil dvojnásobný mistr světa, jenž ale od olympiády v Salt Lake City nereprezentoval.

Poprvé má nastoupit v neděli proti Rusům v Ostravě. "Snažil jsem se po skončení NHL udržet v kondici, byl jsem několikrát bruslit a chodil na kolo do posilovny," přiblížil.

Pyšný otec

Rizikové těhotenství manželky Ireny pro něj znamenalo nečekaný stres v úvodu sezóny, syn přišel předčasně na svět v Česku a Dvořák sem letěl jen na otočku, aby alespoň asistoval u jeho narození.

"Za dva měsíce, kdy jsem byl úplně sám za oceánem, jsem protelefonoval hodiny do jižních Čech. Ale všichni v klubu mi moc pomáhali." Nejen proto se mu v Edmontonu, kam byl před rokem vyměněn z Rangers, zalíbilo. "Když Irena přiletěla s malým, úplně jsem pookřál a promítlo se to i na ledě," uvedl pro hokej.cz.

"Sedělo mi, že ke konci sezóny přišel do mužstva Petr Nedvěd, hráli jsme spolu a on doslova propadl entuziasmu celého týmu, jenže pár bodů k play-off nám nakonec chybělo."

Reklama