Hlavní obsah

Hokejová osmnáctka bude hrát o bronz

MINSK

Čeští hokejisté do 18 let prohráli v semifinále mistrovství světa s USA 2:3 a v neděli je čeká utkání o bronz. Svěřenci Jaromíra Šindela každopádně vylepší svůj výsledek z loňska, kdy skončili na šampionátu šestí. O medaili budou bojovat s Kanadou, která v druhém semifinále podlehla Rusku.

Článek

Američané využili hned první přesilovku, kterou jim nabídl Birner svým vyloučením za podražení. Osm sekund před vypršením jeho trestu překonal gólmana Schwarze Lerg.

Českému týmu vyšel nástup do druhé třetiny a na začátku 22. minuty vyrovnal obránce Gulaši, jediný krajánek ze zámoří v Šindelově výběru. Soupeři se povedla další přesilová hra v polovině zápasu, kdy Sobotkovo nesportovní chování už po 23 sekundách potrestal Fritsche.

Za pět minut zvýšil nejproduktivnější hráč základní části turnaje Kessel na dvoubrankový rozdíl. Čeští hokejisté rychle odpověděli a Daněček v početní převaze snížil. Vyrovnat už se ale Šindelovým svěřencům nepovedlo ani v poslední třetině, kdy hráli dvě přesilovky. V nedělním závěrečném duelu se pokusí získat alespoň bronz a navázat tak na třetí místo z roku 2002.

Semifinále
USA - Česká republika 3:2
Třetiny: 1:0, 2:2, 0:0. Branky: 11. Lerg (Gerbe), 29. Fritsche (Porter, Scero), 34. Kessel (Skille, Auffrey) - 22. Gulaši (Krejčí), 37. Daněček (Balán). Rozhodčí: Zacharov (Rus.) - De Haan (Kan.), Valach (SR). Využití: 2:1. Vyloučení: 7:5, navíc Brennan (USA) 10 min.
Rusko - Kanada 5:2
O udržení
Finsko - Dánsko 4:1
Bělorusko - Norsko 4:3

Reklama

Související témata: