Hlavní obsah

Hokejisté šokovali drtivou výhrou Rusko

PRAHA/MOSKVA

'Češi rozdrtili Tichonovovu sbornou, Tichonovova družina zničena Čechy, Porážka za porážkou' to jsou titulky sportovních stránek sobotních ruských novin. Čeští hokejisté porazili v úvodním střetnutí o bronz v EHT Rusy na jejich ledě a jak uvedl list Sport-express, diváci byli v šoku z toho, co viděli na stadiónu moskevského CSKA.

Článek

"Šok. To je nejkratší a nejvýstižnější zhodnocení toho, co zažilo obecenstvo v druhé třetině. Aniž museli nějak výrazně zlepšit hru, Češi s brilantní lehkostí nejprve proměnili svou převahu ve vedení 3:0 a po přestávce na 'uličnický' výsledek 5:0. Zápas pak byl už rozhodnutý," napsal deník.

Upozornil, že nejde vůbec o Euro Hockey Tour, ale o nadcházející mistrovství světa. "Vkládáme do vystoupení naší sborné velké naděje, nebo už se dá říct, že jsme vkládali?" ptal se autor.

"Český tým, který přiletěl do Moskvy pouhé tři hodiny před zápasem, se předvedl jako silný, výborně sladěný stroj. Připravený na mistrovství světa. Jágr, který poprvé v životě přijel do Moskvy hrát seriózní hokej, ne jako dříve účastnit se show, se ale nemusel moc snažit. Bruslil zvolna a moc se nenamáhal. Nebylo to ani třeba," napsal dále.

Čechy už raději nepotkat

Podle internetového deníku sport.rbc.ru by se na mistrovství světa Rusové neměli s Čechy raději vůbec potkat. Server s politováním uvedl, že "Češi jsou v každém složení a za jakýchkoli okolností silnější než Rusové".

Zároveň upozornil, že souboj hvězd NHL Jágr versus Ilja Kovalčuk, nejlepší střelec základní části NHL, dopadl nerozhodně. "Kovalčuk byl výraznější než Jágr, ale Jágr slavil vítězství," poznamenal.

Deník Gazeta napsal, že sborná pravděpodobně není připravena na mistrovství světa. "Kdosi se kdysi rozhodl, že Viktor Tichonov, geniální trenér, jen kvůli nedorozumění nedokáže nic udělat s CSKA a že se musí ujmout sborné," píše deník.

"V poslední sezóně se ale národní tým znemožnil na všech turnajích Euro Hockey Tour, avšak trenéra nejenže neodvolali, ale svěřili mu i práci na mistrovství světa. S čím tam ale sborná pojede? Už zápas s Čechy ukázal, že s úspěchem se nemá počítat," uvedl list.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články