Hlavní obsah

Hokejistům skřípala souhra

OSTRAVA

Třikrát v řadě šli čeští hokejisté v nedělním zápasu o třetí místo v Euro Hockey Tour s Ruskem do vedení, ale jejich snažení dal velkou ránu nešťastný gól na 3:4. "Puk jel po mantinelu, chtěl jsem pro něj dojet za branku, jenže se podivně odrazil a pro ruského útočníka už nebyl problém pohodlně zakončit," soukal ze sebe gólman Roman Čechmánek.

Článek

"Asi je ale dobře, že nás to potkalo před šampionátem, takové čtvrtfinále by bylo mnohem horší," tvrdil brankář, jehož výkon v Moskvě byl naprosto odlišný.

"U nich jsme hráli lehce, ale v Ostravě nás postihla krize. Jenže i takový výsledek je strašně důležitý. Ukáže, kde děláme zbytečné chyby. Musíme i prohrát, aby přišla velká vítězství," je přesvědčen Čechmánek, který jen marně vzpomínal, kdy naposled dostal sedm branek.

Prospal z návratu nadšený nebyl

Po čtyřech letech se do české reprezentace vrátil útočník Anaheimu Václav Prospal a přestože vstřelil branku, nadšený nebyl. "Spousta kluků se v zápase objevila poprvé po příletu ze zámoří. Všichni si pak musíme zvykat na strašně velké kluziště a hru bez červené čáry," soudil Prospal.

"Málo platné, zatím jsme se na ledě spíš jen hledali. Když jsme začali prohrávat, tak jsme to vzadu strašně otevřeli a výsledek nevypadá vůbec dobře," dodal.

Reklama

Související témata: