Hlavní obsah

Asistent stále neznámý, Růžička nabídku Hlinky nepřijal

KARLOVY VARY/PRAHA

Vladimír Růžička definitivně odmítl nabídku staronového trenéra české hokejové reprezentace Ivana Hlinky, aby se stal jeho asistentem. Kouč a generální manažer pražské Slavie v jedné osobě se s Hlinkou sešel na golfové partii v Karlových Varech a znovu o možnosti spolupráce jednali.

Foto: archiv

Vladimír Růžička u hokejové reprezentace pokračovat nebude

Článek

"Už se to rozseklo. Neberu to," přiznal Růžička v telefonickém rozhovoru pro ČTK. Hlinka přitom o Růžičku, který působil spolu s Antonínem Stavjaňou jako asistent i v době Lenerova vedení týmu, velmi usiloval. Ten si v úterý vyžádal den na rozmyšlenou. "Ivan (Hlinka) mě sice hodně nahlodal, takže jsem o všem fakt usilovně přemýšlel. Ale nakonec jsem mu musel říci, že z toho nic nebude. A on to přijal, chápe to," tlumočil výsledek dnešní schůzky.

Růžička: Ve Slavii mám práce dost

Růžička naznačil, že radost z jeho rozhodnutí snad bude mít i jeho žena. "Pokaždé musela přijmout, když jsem dal přednost hokeji. Teď jsem alespoň trochu ubral," usmál se. Svoje zamítavé rozhodnutí odůvodnil jedenačtyřicetiletý někdejší skvělý útočník především pracovní vytížeností ve Slavii.

"Mám tam svoje závazky a chci všechno dělat na sto procent. Třikrát jsem teď byl u nároďáku, když to nevyšlo, ale rozhodnutí na střídačce bylo a vždy je pouze na jednom člověku. A já jsem ze Slavie zvyklý za ně nést zodpovědnost," vyložil.

Hledání pokračuje

Mistr světa z roku 1985 a někdejší kapitán zlaté olympijské party z Nagana dodal, že se rovněž chce více věnovat a dohlížet na hokejový vývoj patnáctiletého syna, který působí právě v Edenu.

Čtyřiapadesátiletý Hlinka se stal v pondělí nástupcem Slavomíra Lenera, který u mužstva skončil po světovém šampionátu v Praze a v Ostravě a bude trénovat pražskou Spartu. Asistenta, případně asistenty, si tedy Hlinka bude muset vybrat mezi dalšími kandidáty.

Reklama