Hlavní obsah

Vlasáka těší, že dostává šanci

PRAHA

Těžce nesl, že od Lenera nedostal pozvánku ani na soustředění před MS, byť získal v Rusku ligový titul. Ani změna trenéra hokejové reprezentace ale Tomáše Vlasáka nepřiměla, aby reálně uvažoval o účasti na Světovém poháru. Ivan Hlinka však s jeho nominací neváhal.

Článek

"Každý trenér si vybírá mužstvo podle sebe, jenže já nedostal vůbec šanci o šampionát usilovat, ač mi pan Lener předtím říkal něco jiného. To mě mrzelo," tvrdí Vlasák, který neměl žádný náznak, že by s ním nový kouč Hlinka pro první akci nové sezóny počítal.

"Jsem proto hodně překvapený, že dostávám novou šanci v tak elitní společnosti hráčů. Neberu to jako nějakou satisfakci, trenér je jiný a že si vzal právě mne, to je spíš pocta. Když mi o tom poslal zprávu kustod reprezentace Bílek, hned jsem to raději běžel ověřit na internet, zda nejde o srandu," přiznává útočník.

Právě si doma léčí z letního fotbálku poraněný kotník. Už za tři týdny ale vyrazí na soustředění do Turecka s Kazaní, kam před měsícem přestoupil.

"Mám jen trochu obavy, zda mě v Rusku pustí, liga tam začíná už 1. září. S vedením klubu může být těžké jednání, aby mi ohledně reprezentace vyšlo vstříc. Vím, že loni tam měl Duda právě v tomto směru problémy. Strašně rád bych ale Světový pohár hrál, ve výborném mužstvu se skvělým trenérem," říká Vlasák.

Reklama

Související témata: