Hlavní obsah

Růžička: celou sezónu určitě reprezentaci nepovedu

Po tragické smrti Ivana Hlinky Vladimír Růžička prozatímně převzal osiřelý národní tým, ale nepočítá s možností, že by jej vedl celou sezónu. "Na Slavii mám moře povinností a nechci se jich vzdát. Prezident klubu mi řekl, že mě pustí jen na jednu akci," tvrdí.

Článek

Růžička je stále rozpolcený mezi pražským klubem a reprezentací. "Jsem neustále na telefonu. Přese mě jdou všechny věci ve Slavii včetně přestupů." Právě Růžička dohodl pražské angažmá Žigmunda Pálffyho a Jozefa Stümpela. "Když jsem hrál v NHL, tak u nás Pepík bydlel," vysvětloval okolnosti.

:. ANKETA
Přáli byste si, aby Vladimír Růžička zůstal trenérem národního týmu? Hlasujte na konci článku.

Bývalý skvělý hráč a úspěšný extraligový kouč se přesto nechal zviklat generalitou českého hokeje. Doma měl kvůli převzetí reprezentace menší bouřku. "Manželka ví, že jsem blázen. Pravdou ale zůstává, že nadšená nebyla. Já to ale cítil jako povinnost." Růžička vzal na sebe narychlo odpovědnost, která je mnohem větší než v extralize. "Radím se pochopitelně s asistenty, ale konečné slovo musím mít já."

Na střídačce Slavie běhá, gestikuluje, nadává rozhodčím, u reprezentace si ale v obleku počíná umírněněji. "V lize je řvaní na rozhodčí zvykem," směje se kouč. "Na mezinárodní scéně se to ale netrpí. V extralize jsem jako hráč dělal kraviny a v nároďáku to bylo o něčem jiném," ví Růžička.

Reklama

Související témata: