Hlavní obsah

Družba? Pořádat MS v hokeji 2015 chce s Českem i Slovensko

Česká republika, která má pořádat hokejové mistrovství světa v roce 2015, nevyloučila, že spolupořadatelem by se mohlo stát také Slovensko. S touto zprávou přišel server pluska.sk. V úvahu připadá model, který v tomto roce a příští rok aplikuje Finsko se Švédskem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanynka českého hokejového týmu

Článek

„Máme zájem, aby se v roce 2015 konalo mistrovství světa u nás jako v druhé pořadatelské zemi. Už jsme se o tom bavili, je to zatím padesát na padesát. Uvidíme, jak dopadne nejbližší šampionát. Poté se následně bude na kongresu opět hovořit s českou stranou," vyjádřil se prezident slovenského svazu Igor Nemeček.

Tuto variantu nevyloučila ani česká strana. Na Slovensku se konal světový šampionát v roce 2011. Pokud by došlo ke spojení, snížily by se náklady na uspořádání akce, které se účastní nejlepší týmy světa. "Nevylučujeme dopředu tuto možnost. Neoficiální jednání na toto téma už několikrát proběhla. Oficiálně se o tomto budeme bavit po skončení mistrovství světa ve Švédsku a ve Finsku. Uvidíme zejména z finanční stránky, co to přinese," cituje slovenský web Zdeňka Zikmunda, mluvčího Českého hokejového svazu.

„Už se o tom mezi svazy hovořilo. Vidím reálně, že Slovensko za tři roky uvidí šampionát," nechal se slyšet Juraj Široký, bývalý šéf slovenského hokeje.

Mistrovství světa v roce 2015 by měla hostit Praha a Ostrava. Pokud by do pořádání vkročila i slovenská strana, Bratislava má vystřídat Ostravu.

Reklama

Související témata: