Hlavní obsah

Čeští hokejisté budou hrát s Německem v Českých Budějovicích

Čeští hokejisté sehrají zápasy Euro Hockey Challenge s Německem v pátek 13. dubna a o den později v Českých Budějovicích. Původně byly duely naplánovány do Liberce s tím, že se dějiště podle vývoje play off extraligy může změnit. Liberečtí Bílí Tygři přešli právě přes České Budějovice do semifinále a v případě postupu do finále by zrovna v těchto termínech mohli hrát domácí zápasy.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Střelec Zbyněk Irgl (vpředu) dostává gratulace od hráčů na střídačce.

Článek

"Počítali jsme s tím, že bude záležet na vývoji play off. Když bylo jasno o rozlosování čtvrtfinále a Liberec hrál s Českými Budějovicemi, tak jsme Budějovice oslovili. Je to předjednané, čeká se jen na podpis smlouvy s vlastníkem Budvar Arény a mohou se začít prodávat vstupenky," řekl ČTK tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Český národní tým se sejde poprvé k přípravě před mistrovstvím světa ve Švédku a Finsku (4.- 20. května) už za týden v pondělí 26. března v Kravařích. Nominaci na úvodní kemp by měl kouč Alois Hadamczik zveřejnit během příštích dnů.

Po čtyřdenním soustředění v Kravařích se národní tým opět sejde v úterý 3. dubna v pražské O2 aréně. První zápasy jsou na programu v pátek 6. dubna a v sobotu 7. dubna v Rize proti Lotyšku.

Následují dva souboje s Německem na jihu Čech, potom čeští hokejisté přivítají ve středu 18. dubna v pražské O2 areně Slovensko, s nímž je pak čeká o dva dny později odveta v Bratislavě. Generálkou na šampionát bude turnaj Euro Hockey Tour v Brně, kde se Češi utkají od 26. do 29. dubna se Švédskem, Finskem a Ruskem.

Reklama

Související témata: