Hlavní obsah

Pavelec v play-off? Starost pro Hadamczika

Marek BurkertPrávo

Gólmanskou jedničku na mistrovství světa už má Alois Hadamczik dávno vybranou. Teď ještě aby byl Ondřej Pavelec volný. Jeho Winnipeg v NHL stále bojuje o účast v play-off. Reprezentační trenér by však na klíčového muže sestavy počkal, i kdyby 24letý brankář tým Jets do vyřazovacích bojů přece jen dotáhl.

Foto: Jacquelyn Martin, ČTK/AP

Gólman Ondřej Pavelec v dresu Winnipegu

Článek

Hadamczikovi termínová listina nahrává. Základní část NHL končí 8. dubna a českému týmu startuje šampionát ve Stockholmu až 4. května. Do té doby bude první kolo zámořského play-off minulostí. A že by nezkušený tým Winnipegu udělal díru do světa, nejspíš mnoho lidí nečeká. „Malý zázrak je, že jsme pořád ve hře," řekl nedávno Právu i sám Pavelec.

Jets, hnáni entuziasmem fanoušků, se přetahují o postupovou příčku ve Východní konferenci s Washingtonem, mezi jehož tyčemi se střídají Michal Neuvirth s Tomášem Vokounem.

V neděli Winnipeg nešťastně ztratil dobře rozehraný duel s Carolinou. „Zbytečné chyby nás stály zápas," nadával Pavelec po porážce 3:4. V případě, že by se spoluhráči přesto pronikl do play-off na úkor Capitals, měl by Hadamczik teoreticky volné hned dva gólmany z NHL.

Po návratu z inspekční cesty ale trenér sdělil, že Vokouna prozatím nechává v klidu. „Trochu neblaze se to s ním ve Washingtonu vyvinulo," narážel Hadamczik na fakt, že 35letý brankář ztratil v souboji s mladším konkurentem pozici jedničky. Už před třemi lety odmítl Vokoun start na MS ve Švýcarsku z důvodu frustrace z klubové sezóny na Floridě...

S Pavelcem jako jedničkou a petrohradským Jakubem Štěpánkem, spolehlivým náhradníkem, by pak kouč mohl na post trojky povolat nejlepšího gólmana MS dvacítek Petra Mrázka. Brankáři týmu Ottawa 67's začíná play-off juniorské Ontario Hockey League už tento týden.

Kdo si zachytá na hokejovém MS
Ideální varianta
Pavelec, Štěpánek, Mrázek
Bez Pavelce, varianta I
Štěpánek, Kovář, Mrázek
Bez Pavelce, varianta II
Štěpánek, Neuvirth, Kovář

Reklama

Související témata: