Hlavní obsah

Šance na MS? Umím počítat, říká Pöpperle a řeší zahraniční angažmá

Jirka G. NovákSport.cz

Společně s Jakubem Kovářem jsou jedinými brankáři v aktuální nominaci hokejové reprezentace. Jenže národní tým teprve začíná přípravu na mistrovství světa a v záloze jsou gólmani ze zámoří a Štěpánek chytající v KHL. Tomáš Pöpperle tak dobře ví, že jeho šance dostat se na světový šampionát ve Švédsku a Finsku je hodně malá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Pöpperle na tréninku hokejové reprezentace

Článek

"Jsem realista, umím počítat. Jedničkou bude gólman z NHL a další brankář chytá v Rusku... Stát se sice může cokoli, ale moc šancí dostat se na MS nedávám," řekl Pöpperle v rozhovoru pro Sport.cz na úterním srazu hokejové reprezentace v Praze.

Riga? Pracovní dovolená

Zatím má jen jednu jistotu: že si zachytá v jednom z přípravných utkání v Lotyšsku, kam národní tým odcestuje v pátek. Znovu se tak podívá do Rigy, kde před šesti lety zažil zatím své jediné mistrovství světa. "Riga je krásné město. Měl jsem příležitost ho dobře poznat, protože jsem tam tehdy zažil takovou měsíční pracovní dovolenou," usměje se při vzpomínce.

Na MS 2006 totiž plnil roli brankářské trojky za Hniličkou a Svobodou a do turnaje vůbec nezasáhl. "Ale i tak to bylo to krásné. Byl jsem mladý a poznal výborné hokejisty, navíc jsme nakonec byli vicemistři světa," připomíná.

Tehdy měl za sebou vychytaný titul v Německu a v následující sezóně si dokonce zachytal v NHL v dresu Columbusu, ale na klubový úspěch čekal marně. Se Spartou ani s Plzní se jej nedočkal. I proto přemýšlí o tom, že by znovu zkusil štěstí v zahraničí. "Extraligu jsem teď  chytal čtyři roky v kuse a motivace zase to zkusit venku tady je," přiznává Pöpperle.

Ve Spartě už asi ne

"Jít ven mě láká, to nijak netajím, s agentem to teď momentálně řešíme. Ale uvidíme, během příštích čtrnácti dnů by mohlo být jasno. Když přijde nějaká konkrétní nabídka, tak o ní budu určitě přemýšlet," dodává. Ve Spartě však zřejmě každopádně nezůstane, protože klub pro příští rok angažoval Marka Schwarze.

Přesto bude na působení ve Spartě vzpomínat v dobrém. "V poslední sezóně nastala spousta pozitivních věcí, tým se hodně změnil a sedlo si to. Když se kádr ještě vhodně doplní, tak to bude nesmírně silný tým," myslí si. A vyřazení ve čtvrtfinále play off s Brnem už se snaží z hlavy vytěsnit.

"Člověk pořád ještě tak nějak přemýšlí, proč to tak dopadlo. Rozhodlo několik faktorů, zkrátka jsme byli nakonec o malinko horší," snaží se najít důvody předčasného konce Sparty, která přitom kralovala základní části extraligy. Brno nakonec prošlo i přes semifinále, což Pöpperleho nepotěšilo podruhé. "To mě taky mrzí, protože jsem přál Stráčovi a dalším klukům z Plzně," zakončil Pöpperle.

Reklama

Související témata: