Hlavní obsah

Tři hráči v přípravě na MS končí, v Budějovicích se objeví celkem 10 nových tváří

Martin KézrPrávo

Škrt v mužstvu chystajícím se na mistrovství světa, který neproběhl po sobotním zápase v Rize, udělal trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik na Velikonoční pondělí. Pro tři útočníky tak příprava končí. Z kádru vypadl Petr Strapáč, který onemocněl, a vyřazeni byl další vítkovický hráč Lukáš Klimek a budějovický Pavel Kašpařík.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Alois Hadamczik na tréninku reprezentace

Článek

Už v úterý odpoledne se mají ale na budějovickém ledě ukázat některé nové tváře v čele s libereckým Petrem Nedvědem. Dorazit má rovněž plzeňský Jan Kovář, který přitom v pondělí večer ještě pomáhal Chomutovu ve finále první ligy.

Po dohrání skupiny o umístění byli vedle slávistů Jakuba Krejčíka a Michala Vondrky pozvání také karlovarští útočníci Petr Kumstát s Lukášem Pechem a k mužstvu se vrací i uzdravený zlínský obránce Petr Zámorský. Účastník letošního mistrovství světa do 20 let by se tak v budějovických zápasech proti Němcům (13. a 14. dubna) měl dočkat reprezentačního debutu. Kouč měl také radost, že z prvního zápasu v Lotyšsku naražená ruka Petra Čáslavy neznamená vážnější problém.

Ve středu večer dorazí do Budějovic rovněž krajánci z Petrohradu, brankář Jakub Štěpánek a útočník Petr Průcha. „Dobrou zprávu mám od Tomáše Rolinka, jehož bolesti kyčle snad ustupují a slíbil, že to přijede do Budějovic zkusit i na ledě," líčil trenér, podle nějž Rolinek, byť je stále v péči fyzioterapeuta Koláře, projevil přání být alespoň pár dnů s mužstvem. S tím, že by tradičního kapitána postavil proti Němcům, však Hadamczik nepočítá:

„Mám teď poměrně širokou soupisku, takže u klíčových hráčů zátěž trochu rozložíme."

Soupiska ČR na zápasy s Německem v Č. Budějovicích:
Brankáři
Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL), Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta)
Obránci
Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa,/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.), Jakub Krejčík (Slavia), Tomáš Kudělka (Vítkovice), Petr Zámorský (Zlín).
Útočníci
Lukáš Kašpar, Kamil Kreps, Jiří Novotný (všichni Astana/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Nedvěd (Liberec), Michal Vondrka (Slavia), Jan Kovář (Plzeň), Petr Kumstát, Lukáš Pech (oba Karlovy Vary), Michal Birner (Turku/Fin.), Petr Vampola (Ženeva/Švýc.), Petr Tenkrát, Ivan Rachůnek (oba Sparta), Petr Holík, Ondřej Veselý (oba Zlín), Martin Adamský (Třinec).
Do přípravy na MS se navíc ještě v dalších dnech zapojí brankář Ondřej Pavelec (Winnipeg/NHL) a útočníci Aleš Hemský (Edmonton/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Jiří Tlustý (Carolina/NHL) a Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL).

Reklama