Hlavní obsah

Reprezentace bez kapitána! Rolinek na MS nepojede

České Budějovice
Aktualizováno

Kapitán hokejové reprezentace Tomáš Rolinek nepojede na mistrovství světa. Na šampionát jej nepustí potíže s kyčlí. Novinářům to dnes před tréninkem národního týmu v Českých Budějovicích řekl reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rolinek s pohárem pro mistry světa. Tentokrát na MS nepojede.

Článek
Fotogalerie

Rolinek, bojovník a útočník, který byl vždy obětavým hráčem, o takovou osobnost nyní trenér Alois Hadamczik přichází. Rolinek byl kapitánem na světovém šampionátu v Německu 2010, kde s týmem vybojoval zlato, ačkoli si mužstvo prošlo nelehkou situací. V minulém roce útočník, který hraje Kontinentální ligu v Magnitogorsku, dovedl tým k bronzovým medailím v Bratislavě.

"Jeho charakterové vlastnosti jsou neocenitelné, je to mimořádný bojovník," litoval kouč Hadamczik absence zkušeného lídra.

Tomáš Rolinek po zisku zlata v roce 2010
„Přivítání na Staroměstském náměstí, to je zážitek na celý život. Vidět ty šťastné lidi, kterým jsme dovezli pohár… U televize jsem to zažil v době, kdy se vyhrála olympiáda v Naganu. Zažít to na vlastní kůži je ale o hodně lepší! Měl jsem úplně husí kůži, jak lidi hokejem žili. To je na tom to nejkrásnější,“ řekl před dvěma lety, rok 2012 stráví opět jen u televize.

Rolinek se měl původně připojit k národnímu týmu v Českých Budějovicích. Podle Hadamczika chtěl být s týmem, ale start v pátečním utkání proti Německu vyloučil. O pár hodin přišla špatná zpráva, Rolinek na sever Evropy bojovat neodletí.

Nový kapitán zatím není

"Tomáš mi volal, byl v Pardubicích dvakrát na ledě. Ve čtvrtek byl nadšený a říkal, že ho docent Kolář dal dohromady. Jenže po dvou trénincích má s nohou ještě větší problémy a bolesti, a proto na mistrovství světa nepojede," uvedl Hadamczik.

Podle něj může mít tato ztráta zásadní vliv na tým. Trenér s touto variantou počítal, ale připustil, že jej Rolinkova absence překvapila. "Ta zpráva je smutná, ale nic s tím nenaděláme," řekl.

Hadamczik si zatím netroufl odhadnout, kdo by mohl na světovém šampionátu reprezentaci vést jako kapitán. "Nevíme přesně, jak ten tým bude vypadat. Čekáme na hráče z prvního kola play-off NHL a roli kapitána jsme zatím neřešili," uvedl kouč.

Reprezentace se od dnešního dne připravuje v Českých Budějovicích. Trenér na jihu Čech pracuje s kádrem 29 hráčů. Z nich pak poskládá tým na páteční a sobotní přípravné duely s Německem. "To mužstvo je početnější proto, že jsme nechtěli, aby někteří hráči do šampionátu odehráli všechny zápasy. Musí si také odpočinout, proto tu zátěž rozdělíme mezi více lidí," řekl Hadamczik.

Ten je rovněž stále v kontaktu s českými hokejisty z NHL. První z nich by se mohli k reprezentaci připojit v pondělí, kdy se tým bude připravovat v Praze. "Měli by to být Plekanec, Pavelec a Tlustý," řekl Hadamczik.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články