Hlavní obsah

Reprezentaci postihla viróza, chyběl i Hadamczik. A co Vokoun a MS?

České Budějovice

Trénink, kde chyběl hlavní kouč. Českou hokejovou reprezentaci přemohla viróza a třetina týmu laboruje s nachlazením. Jediný hráč, který ale chyběl na čtvrtečním tréninku v Českých Budějovicích, byl Miroslav Blaťák, konce se ještě nedočkali Lukáš Krajíček a Petr Tenkrát, odešli dříve pro zdravotní problémy. „Je to dost nepříjemné, má to třetina hráčů, ale věřím, že máme zkušeného doktora, který je vyléčí," je optimistou asistent Josef Paleček.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Štěpánek na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Sestava na páteční utkání s Německem je zatím nejasná. „Krajíček odešel z tréninku, špatně se mu dýchalo, Tenkrát má nastydlá záda. Budeme čekat na zdravotní stav hráčů. Zítra se rozhodneme, v jaké sestavě budeme hrát," pověděl trenér.

Před dvěma následujícími zápasy trenér věří, že většina hráčů bude v pořádku, horší je situace směrem k mistrovství světa. Konkrétně kolem brankáře Ondřeje Pavelce, kde mu Winnipeg doporučil nestartovat na šampionátu. Gólman ve středu potvrdil, že nepřijede, následující den nic nového nepřinesl.

„Samozřejmě jsme situaci rozebírali, hovoříme o tom neustále, je to nepříjemná situace, ale bohužel je to takové rozhodnutí. Musíme se s tím smířit, máme další gólmany. Dostanou příležitost Štěpánek, Kovář. Věříme, že chytnou šanci za pačesy," doufá Paleček, který ale přiznává, že budou kontaktovat i dva české brankáře ve Washingtonu.

Budeme sledovat situaci ve Washingtonu, řekl Paleček

„Pořád nějaká možnost je, budeme ji sledovat, je tu stále první kolo (Stanley Cupu), podle toho postupně uvidíme," řekl kouč na adresu Tomáše Vokouna a Michala Neuvirtha. První ale už oznámil, že letošní světový šampionát bude bez něj.

„Jsem celý rok bez rodiny, děti jsem teď zase neviděl měsíc. A znovu někam cestovat... Je mi skoro šestatřicet a myslím, že jsem v minulosti reprezentoval, jak jen to šlo. Teď to z osobního hlediska nepředpokládám," řekl na konci března Sport.cz Vokoun. „Chvíli počkáme, ale určitě se s nimi spojíme," pověděl přesto Paleček.

Pozice jedničky se tak po ztrátě Pavelce rýsuje pro Štěpánka, gólmana Petrohradu. „Nijak jsem tu zprávu zatím nepřijal, přiletěl jsem den nazpět, takže jsem neměl ani čas něco sledovat. Samozřejmě to vím, ale momentálně o tom nepřemýšlím," nechal se slyšet Štěpánek.

Reklama

Související témata: