Hlavní obsah

Na Němce bez Štěpánka. Přípravu nebereme lehkovážně, připomíná zkušený Nedvěd

Sedm zápasů čeká hokejovou reprezentaci před mistrovstvím světa. Čas na sehrání před vrcholem sezóny. Jako první přijdou na řadu dva duely s Německem. Páteční a sobotní klání v Českých Budějovicích. V jaké sestavě český výběr nastoupí, zatím není znáno, hlavní trenér Alois Hadamczik je nachlazený, stejně jako třetina mužstva, rozhodne se v pátek. Utkání začíná v 18 hodin.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alois Hadamczik na tréninku národního týmu

Článek

„Budeme čekat na zdravotní stav hráčů. Zítra se rozhodneme, v jaké sestavě budeme hrát,“ řekl po čtvrtečním dopoledním tréninku kouč Josef Paleček. Mezi posledními, kteří se k týmu připojili, byli brankář Jakub Štěpánek a útočník Petr Průcha.

„Průcha byl po týdnu na ledě, uvidíme, jak se bude cítit. A brankáři? Myslím si, že se budeme rozhodovat až zítra, ale představu máme. Uvidíme, jak se bude Štěpánek cítit, jak se bude cítit po tréninku, ale ráno byl natěšený, že se potkal s kluky, měl dobrou náladu,“ dodal Paleček.

Gólman Petrohradu chytal naposledy 3. dubna, ve středu večer se připojil k národnímu týmu a sám řekl, že chytat v pátek nebude. „Určitě ne, nebyl jsem deset dní na ledě, teď hodinku, ještě potřebuju trochu času.“

Zápasy nebudeme brát lehkovážně, říká Nedvěd

Němci sehráli v přípravě dvě utkání s Ruskem. Jednou vyhráli, jednou prohráli v prodloužení. „Bude to silné mužstvo, budou hrát agresivní německý hokej. Bude tam asi velice dobrá obrana, osobní souboje a přechod středního pásma,“ řekl o síle soupeře Paleček.

Mezi opory domácího týmu v Českých Budějovicích by měl patřit Petr Nedvěd, pokud nastoupí. „Každý zápas, který budeme hrát, chceme vyhrát, samozřejmě je to příprava, kdyby se nám nějaký zápas nepovedl, tak to samozřejmě není konec světa. Jde o přípravu na mistrovství světa, jsou tam věci, které si chceme osahat, samozřejmě, že žádný ze zápasů nebudeme brát lehkovážně,“ upozornil liberecký kapitán, který už v příští sezóně nemusí být členem družstva zpod Ještědu.

„V momentální chvíli klubovou budoucnost vůbec neřeším, to je na druhé koleji. Já se teď soustředím na nároďák. Až tahle kapitola skončí, tak se budu soustředit, co bude dál se mnou,“ dodal čtyřicetiletý Nedvěd.

Reklama