Hlavní obsah

Česko - Dánsko 8:4Češi začali MS "osmnáctek" skvěle. Na úvod rozstříleli Dány

Aktualizováno

Čeští hokejisté začali domácí mistrovství světa do 18 let výborně. V úvodním duelu ve Znojmě porazili Dánsko 8:4 a získali tak úvodní tři body do skupiny A. Svěřenci trenéra Jiřího Vebra rozhodli duel v druhé třetině, v které vstřelili šest branek. Dalším soupeřem domácích hráčů bude v sobotu v Břeclavi hlavní favorit turnaje, na předešlých třech šampionátech zlatý tým USA.

Čeští fanoušci mohli být po duelu s Dány spokojení.

Článek

"Jsem hrozně rád za konečný výsledek i za to, že máme první důležité měření sil za sebou. Myslím, že klukům v první třetině svazovala nohy nervozita. Pozitivní však bylo, že jsme ve druhé části vstřelili čtyři rychlé branky," prohlásil trenér Veber.

Proti Dánsku čeští mladíci splnili roli favoritů, i když se v úvodu nedokázali prosadit. V 6. minutě se sice dostali do vedení, když Volek využil první kompletní přesilovou hru, ale Dánové dokázali vyrovnat. Brankáře Langhamera překonala hlavní hvězda soupeře Bjorkstrand.

Mladí reprezentanti přiznali, že je protivník v úvodu překvapil. "V první třetině jsme byli v křeči. Nevěděli jsme, co máme hrát, ale o přestávce nám trenér poradil, co zlepšit. Více jsme soupeře napadali a dostávali jsme se díky tomu do tlaku," řekl útočník Vojtěch Tomeček.

V druhé třetině Češi duel rozhodli ve svůj prospěch. V rozmezí 3:29 minuty vstřelili čtyři branky, když je nezastavil ani oddechový čas soupeře a střídání gólmanů.

Poté se sice Dánům podařilo v otevřené partii snížit na 5:3, ale další drama se nekonalo. Simon dokázal rychle odpovědět na třetí dánský gól a ještě do druhé přestávky se mezi střelce zapsal i Slováček.

V závěrečné části se prosadily oba celky, jediným dvougólovým českým střelcem se stal Jakub Vrána. "Jsme rádi, že jsme vyhráli. Měli jsme sice ze začátku problémy, ale pak už to bylo lepší," pochvaloval si Tomeček. "Pro nás je to hodně důležité vítězství. Musíme ale na něj rychle zapomenout a dobře se připravit na Ameriku. Nesmíme myslet na to, že hrajeme proti papírově lepším soupeřům. Musíme doufat a snažit se hrát co nejlépe," dodal Vrána.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let ve Znojmě:
Skupina A:
Česká republika - Dánsko 8:4 (1:1, 6:2, 1:1)
Branky: 27. a 56. Vrána, 6. Volek, 23. Soumelidis, 25. Procházka, 27. Štencel, 32. Simon, 36. Slováček - 14. a 29. Bjorkstrand, 32. Lauridsen, 53. Illemann. Rozhodčí: Salonen (Fin.), Sidorenko (Běl.) - Dalgleish (Brit.), Kohler (Švýc.). Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. Diváci: 1694.
Sestava ČR: Langhamer - Šidlík, Šulák, Košťálek, Houfek, Knot, Štencel, Běhal - Chlapík, Volek, Tomeček - Slováček, Zadražil, Hudeček - Vrána, Soumelidis, Simon - Sedláček, Matějček, Procházka. Trenér: Jiří Veber.
Skupina B:
Švýcarsko - Lotyšsko 2:4 (1:2, 1:2, 0:0)
Branky: 7. J. Schmutz, 35. Balmelli - 2. Jevpalovs, 12. Lavrovs, 29. Kulda, 40. Golovkovs.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články