Hlavní obsah

Průcha: Raději jsem v Rusku nečetl noviny

Na zklamání z toho, že finálová brána play off KHL zůstala ambicióznímu Petrohradu uzavřená, se Petr Průcha snaží zapomenout v reprezentačním dresu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petr Průcha na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Ještě vás žere, jak jste vypadli ve čtyřech zápasech s Dynamem?

Kousal jsem to fakt hodně těžko. Přestože si od příjezdu do Budějovic říkám, že na to už musím přestat myslet, není jednoduché tak silné zklamání dostat z hlavy. Hlavně způsob, jakým nás vyndali, byl snad jednou z nejhorších věcí, které mě v hokeji potkaly.

Ruská média vidí jako jednoho z viníků krachu Petrohradu i vás, protože jste nedokázal v sérii vůbec bodovat. Co o tom soudíte?

Raději jsem v Rusku vůbec nečetl noviny. Na ledě jsem dělal, co jsem mohl. Nejen já, ale celý tým jsme chtěli víc, bohužel Dynamo bylo od prvního zápasu v laufu a my nenašli způsob, jak vyzrát na jejich taktiku jednoduchosti v obraně, kde na nás trpělivě čekali a jen vyhazovali puky. Stále víc a víc jsme propadali určité křeči.

Nastanou v Petrohradu nějaké radikální změny?

Na to ještě asi nikdo nezná odpověď. Nálada tam byla ale prachbídná. S Kubou Štěpánkem jsme zoufale čekali, kdy jen dostaneme souhlas odjet na reprezentační akci. Řekli nám, že musíme zůstat až do zápasu pro fanoušky. Na něm přece jen zavládla trochu uvolněná atmosféra, ale celé to bylo takové smutné. Maličko mi to náladu ale zlepšilo a hned potom jsme spěchali do Budějovic. Ostatní spoluhráči budou muset ještě dva týdny trénovat.

S jakými pocity jste v pátek zase po deseti dnech hrál zápas?

Cítil jsem se v rámci možností, ale delší čas bez zápasové zátěže je vždycky znát. S Němci to bylo hodně těžké, ale zatím jsem se v Budějovicích snažil dostat dechově do pohody a oťukat se s pukem. Po opatrnějším začátku do toho teď půjdu v Praze už ostřeji.

Reklama