Hlavní obsah

Kutlák se s Ambri svezl na klouzačce, záchrana přišla až v baráži

Martin KézrPrávo

Doslova peklem bojů o záchranu ve švýcarské lize prošel Zdeněk Kutlák při své páté sezóně ve švýcarském klubu Ambri-Piotta. Účast v elitní soutěži se spoluhráči uhájil 32letý hokejový obránce až v baráži proti vítězi tamní národní ligy Langenthalu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Kutlák na tréninku národního týmu

Článek

„Mám za sebou zničující, extrémně dlouhou sezónu. Ptal jsem se sám sebe, jestli to mám vůbec zapotřebí. Nenabíralo to konce a vyhlídky nebyly nijak růžové," přiznal Kutlák, který si mohl oddechnout až po triumfu v pěti barážových zápasech. Po umístění na předposledním místě v základní části Ambri-Piotta prohrála série play out postupně s Bielem i s Rapperswilem, pak následovala zmíněná baráž. „Zvládli jsme to až v posledním kole, propadli jsme se do toho opačného finále a naštěstí nám to vyšlo."

Už by takové nervy nikdy nechtěl zažít. „Vize byla jiná, ještě začátek sezóny vypadal slibně, ale kádr jsme na play off nakonec asi neměli a nakonec si to pěkně vyžrali. Někdy od Vánoc jsme usedli na klouzačku a pěkně se na ni svezli až skoro dolů," říkal Kutlák, který má s Ambri-Piotta smlouvu ještě na příští sezónu.

Otázku dalšího působení v klubu chce ale brzy řešit. „Před odjezdem jsem seděl s prezidentem klubu i s trenérem a nějaké věci jsme si vyříkali. Domluvili jsme se, že si teď dáme nějaký čas a k mé budoucnosti se vrátíme, až opadne ta hustá atmosféra," tvrdil. Popřel ale zprávy švýcarských médií, že už je domluven na odchodu do Lugana.

„Nechci udělat nějaký unáhlený krok. Je to věc k přemýšlení a delší diskuzi. Zatím ze mne spadl veliký stres. V neděli ráno jsem sedl do auta, po celodenní cestě jsem ani pořádně nevybalil a hlásil se na tréninku národního mužstva," říkal Kutlák, pro nějž byla pozvánka do reprezentační přípravy na mistrovství světa balzámem na hokejovou duši.

„Ta úroveň hokeje je úplně o něčem jiném, národní mančaft bude pro mne taková lahůdka," těšil se Kutlák, nechtěl ale spekulovat o svých šancích na druhou účast na šampionátu. „Rád bych vydržel v kádru co nejdéle, ale stresovat se rozhodně nebudu. Když trenér řekne, že se mnou nepočítá, tak to vezmu jako fakt a začne mi dovolená," nelámal si hlavu.

Reklama