Hlavní obsah

Petružálek: Lepší prohrát teď, než ve čtvrtfinále

Stockholm

Byl to v podstatě jediný světlý moment zápasu se Švédy. Na začátku třetí třetiny využil Jakup Petružálek zaváhání švédského gólmana a snížil na 1:2. V tu chvíli to vypadalo, že by se český tým mohl do zápasu s domácími borci vrátit, jenže další gól už Češi nepřidali a nakonec prohráli 1:4.

Foto: David W Cerny, Reuters

Jakub Petružálek byl jediným střelcem proti Švédsku

Článek

Vypadalo to, že jste byli v útoku dost pasivní...

Asi jsme byli nervózní, nesmíme jim ukazovat respekt. Švédové mají hodně hráčů z NHL, ale to my taky, takže si myslím, že musíme být víc drzí. Bylo dost těžký dostávat se za jejich beky.

Prohrávali jste také osobní souboje, co je třeba zlepšit?

Musíte tam chodit první bez respektu. Když jim ukážete respekt, tak do vás ještě víc půjdou.

Ten první inkasovaný gól vypadal hodně sporně...

Byl jsem překvapený. Před začátkem turnaje říkali, že budou pískat přísněji, ale v tomhle zápase bylo dost zákroků na hranici... Ale záleží na sudím, posoudili to, jak to posoudili...

Vyčítali jste ten druhý inkasovaný gól Štěpánkovi?

Nepřipadá v úvahu, my hrajeme jako tým. Nemůžeme to svádět na jednoho hráče, je tam dvanáct útočníků, šest beků a gólman. Svádět vinu na někoho by bylo to nejhorší.

Jak byste popsal váš gól?

Nikdy nevíte, hokej je rychlá hra, tentokrát se ale nepovedlo, aby se to jedním gólem zlomilo. Jak jsme dali na 1:2, tak bylo vidět že šli trochu výkonnostně dolů. Musíme se naučit jít víc do brány, ať hrajeme se Švédama nebo s Finama, ten tlak musí být větší.

První porážka, můžete to s týmem něco udělat?

Snad nás to posilní. Podíváme se, co jsme tam dělali za chyby a z toho se musíme poučit. Je lepší prohrát teď než ve čtvrtfinále nebo semifinále.

Reklama

Související témata: