Hlavní obsah

Slovácká benefice na počest Karla Rachůnka skončila 10:10

Staré Město

Fotbalové utkání v rámci Slovácké benefice na počest tragicky zesnulého hokejisty Karla Rachůnka mezi výběrem hokejistů a fotbalistů a Slavojem Houslice ve Starém Městě skončilo remízou 10:10. Zápasu přihlíželo 3600 diváků. Výtěžek ze vstupného půjde na podporu fotbalové mládeže v okrese Uherské Hradiště.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Třetí ročník Slovácké benefice. Na snímku Kateřina Rachůnková s dětmi Kateřinou (vlevo) a Matějem, Ivan Rachůnek (uprostřed) a Tomáš Rachůnek.

Článek

Slavnostní výkop měl čtyřletý syn Karla Rachůnka Matěj, který na závěr zápasu střílel i penalty. Všichni hráči Rachna týmu nastoupili v dresech se společným číslem 4, které nosil Karel Rachůnek. Pod ním měli měli menší čísla 15, 63 a 38 na počest dalších hokejistů Jana Marka, Josefa Vašíčka a Pavola Demitry, kteří rovněž tragicky zahynuli loni v září při havárii letadla v Jaroslavli. Slovácké benefice se zúčastnily manželky všech tří českých hokejistů i Demitrova žena.

V týmu Slavoje Houslice z televizního seriálu Okresní přebor nastoupil na deset minut i herec Ondřej Vetchý. "Měl jsem sice hodně povinností v Praze, přesto jsem chtěl alespoň touto formou uctít Karla Rachůnka," řekl.

Fotbalový reprezentant Michal Kadlec předal během benefiční akce šek na 250 000 korun z aukce dresu Lionela Messiho ve prospěch Domova zdravotně postižených na Velehradě. Dres barcelonské hvězdy získal obránce Leverkusenu v zápas Ligy mistrů a poté ho vydražil v Německu.

Vrcholem třetí Slovácké benefice byla večerní dražba v Uherském Hradišti, v níž bude jedním z nejcennějších předmětů dres Karla Rachůnka. Částkou 50 tisíc korun do dobročinné aukce přispěl herec Ivan Trojan. Nejdříve vydražil i bez jmenovky za 25 000 korun dres fotbalisty Petra Švancary, který si oblékl a hned za stejnou částku vydražil tričko, jež měl na sobě.

"Přesnou částku, kterou benefice přinesla, budeme vědět až v neděli," řekl jeden z organizátorů akce Aleš Mazúrek.

Reklama