Hlavní obsah

Slovácká benefice na počest Karla Rachůnka vynesla tři milióny

Staré Město

Tři milióny a sedm tisíc korun vynesl třetí ročník Slovácké benefice, která se konala k uctění památky tragicky zesnulého hokejového reprezentanta Karla Rachůnka. Akce, jejíž součástí bylo fotbalové utkání mezi výběrem hokejistů a fotbalistů se Slavojem Houslice, vyvrcholila dobročinnou dražbou v Redutě v Uherském Hradišti až kolem půlnoci.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Třetí ročník Slovácké benefice. Na snímku Kateřina Rachůnková s dětmi Kateřinou (vlevo) a Matějem, Ivan Rachůnek (uprostřed) a Tomáš Rachůnek.

Článek

Na pódiu se objevil dres Jaromíra Jágra se speciálním věnováním Slovácké benefici či dres a brusle Josefa Vašíčka, který zahynul loni v září při leteckém neštěstí v Jaroslavli stejně jako Rachůnek a Jan Marek. Ve finále se dražil reprezentační dres Karla Rachůnka. "O závěrečnou čtyřku se strhl velký boj a výsledné částky vyletěly nad tři sta tisíc. Rachůnkův dres byl vydražen dokonce za půl milionu korun," uvedl jeden z organizátorů akce Aleš Mazúrek. Při předávání cenných relikvií celý sál povstal

Akci uspořádal Jakub Kovář, kamarád Karla Rachůnka. "Moc vám všem děkuji. Díky, že jste přijeli a dokázali, že Karel a kluci byli skutečně velcí lidé. Ta částka je neuvěřitelná. Doufám, že z nás má Karel tam nahoře radost. Tady dole je s námi pořád," loučil se s tleskajícím sálem dojatý Kovář.

Poctu kamarádovi přijel složit těsně před cestou na Euro i fotbalista Michal Kadlec, který přivezl šek na 10 000 eur (čtvrt miliónu korun) z německé aukce dresu Lionela Messiho. Před utkáním jej předal Domovu pro zdravotně postižené na Velehradě. "Karel vloni vydražil můj dres a měli jsme možnost se spolu seznámit blíže. Jsem rád, že mu mohu dluh splatit aspoň částečně tímto způsobem," uvedl Kadlec.

Reklama