Hlavní obsah

Až polovinu nominace na Karjalu vytvoří hráči z NHL

PRAHA

Až ve středu chce trenér Ondřej Weismann, pověřený vedením hokejové reprezentace na Karjale, zveřejnit nominaci pro turnaj Karjala ve Finsku. Ze zákulisních zpráv se ale zdá jasné, že téměř polovinu z dvaadvacetičlenné soupisky vytvoří hráči, kteří v době výluky NHL působí v Česku.

Foto: ČTK

Na Karjalu by měl jet i Václav Prospal.

Článek

"Myslím, že představíme silný tým, i když není dost dobře možné, abychom na Karjalu přivezli výběr toho nejlepšího, čím český hokej aktuálně disponuje. Někteří hráči si potřebují vydechnout a není nutné je na mezinárodní scéně zkoušet," tvrdí Weissmann a připomíná, že třeba Jágr, Straka, Kaberle, Vokoun, Eliáš či Hejduk jsou v klubech extrémně vytížení.

"Rozhodně vezmeme hokejisty, kteří hrají prim i v extralize, a mohou to být i známá jména," říká Weissmann, konkrétní však být nechce. Na Jágra se zřejmě fanoušci v reprezentaci těšit nemohou, ale Prusek, Výborný, Hlaváč, Pilař, Martin Erat či Škoula by na soupisce figurovat mohli.

Pozvánky i do první ligy

Navíc zřejmě dojde i k povolání hráčů z druhé nejvyšší soutěže, reprezentační pozvánka míři do Budějovic k útočníkům Prospalovi s Dvořákem. "V první lize hrají prim, ale potřebují ostrý mezinárodní test. Oba mají chuť na Karjalu jet," potvrzuje Weissmann.

Seznam hráčů pro finský podnik Euro Hockey sice tvořil on, ale podstatné slovo při výběru hráčů měl hlavní kouč reprezentace Vladimír Růžička. Ve Finsku sice na střídačce stát nebude, ale při MS tým povede a Karjala je první zatěžkávací zkouškou adeptů.

Šance mladým

"Nemá ale cenu, aby hráči objížděli všechny turnaje Euro Hockey Tour, spíš chceme vyzkoušet mládí," tvrdí kouč. Z mladých uchazečů reprezentačního dresu přicházejí v úvahu nedávné opory mužstva do 20 let, jako obránce Blaťák či útočníci Hemský, Vašíček, Vrbata, Nedorost, Průcha či Olesz.

Weissmann pozorně hledal i mezi českými hokejisty v cizině, z nichž největším esem by měl být Židlický z IFK Helsinky. Příležitost by měli dostat i Hejda z CSKA Moskva, Hamr ze švédského Färjestadu, Hlinka z Kazaně nebo střelec Rosa z moskevského Dynama. Jen zraněné zápěstí připravilo o reprezentační start nejlepšího gólmana ruské superligy Salfického. Jeho spoluhráč z Čerepovce Píša by se ale do obrany národního týmu vrátit měl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články