Hlavní obsah

Čeští hokejisté vstoupí do MS v příštím roce duelem s Běloruskem

Curych

Čeští hokejisté vstoupí do příštího světového šampionátu, který budou stejně jako letos pořádat společně Švédsko a Finsko, v pátek 3. května soubojem proti Bělorusku. V základní skupině ve Stockholmu poté svěřenci kouče Aloise Hadamczika narazí postupně na Švédsko, Švýcarsko, Dánsko, Slovinsko, Kanadu a Norsko. Program dnes zveřejnila federace IIHF.

Foto: Milan Malíček, Právo

Čeští hokejoví reprezentanti sledují spolu s trenérem Hadamczikem dění na ledě.

Článek

Český výběr čeká hned druhý zápas celého turnaje. Ten odstartuje v Helsinkách soubojem mezi Francií a obhájci stříbra Slováky. Rusové jakožto držitelé titulu mistrů světa načnou svoji pouť za obhajobou až druhý den turnaje - v sobotu 4. května narazí na Lotyšsko.

Turnaj se bude hrát opět systémem, který byl nově zavedený letos. Po skončení dvou základních skupin s osmi účastníky postoupí čtyři nejlepší ze Stockholmu a Helsinek do čtvrtfinále, kde si první se čtvrtým a druhý se třetím zopakují bitvu ze základní skupiny. Teprve pak v semifinále na sebe narazí mužstva z odlišných skupin.

Zatímco letošní MS, na němž český tým vybojoval bronz, vrcholil v Helsinkách, závěrečné boje o medaile v příštím roce se odehrají ve Stockholmu. Finále je naplánováno na neděli 19. května od 20:30 středoevropského času.

Složení základních skupin:
Stockholm: ČR, Švédsko, Kanada, Norsko, Švýcarsko, Dánsko, Bělorusko, Slovinsko.
Helsinky: Rusko, Finsko, Slovensko, USA, Německo, Lotyšsko, Francie, Rakousko.

Reklama