Hlavní obsah

Plekanec v nároďáku bez Jágra? I na Kladně hraju jen s Židlickým a Tlustým, směje se

Praha

Kvůli nemoci svého otce nemůže za hokejový nároďák absolvovat celý turnaj Karjala, trenéru Hadamczikovi se ale Tomáš Plekanec rozhodl pomoci alespoň ve středečním utkání v Liberci proti Švédům. „Pokud je jen trochu možnost, jsem rád, že si za reprezentaci můžu zahrát alespoň jeden zápas,“ říká útočník Kladna.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Plekanec se přesouvá na sraz hokejové reprezentace

Článek

Proti Třem korunkám nastoupí Plekanec stejně jako v dresu Rytířů v elitní útočné formaci s Jiřím Tlustým, jen místo Jaromíra Jágra na pravém křídle zaujme liberecký Petr Nedvěd. Útočník hájící v NHL barvy Montrealu se prý v reprezentaci bez svého kladenského spoluhráče a šéfa zároveň obejde.

„My na Kladně stejně většinou hrajeme jen ve třech. Džegr je až jako čtvrtý," vtipkuje a přitom se marně snaží udržet kamennou tvář.

Po dlouhé době Plekanec oblékne dres národního týmu během rozehrané sezóny a ne až po jejím konci. „Je to trošku neobvyklé, už je to opravdu dlouho, co jsem byl v reprezentaci během sezóny. Naposledy snad možná v juniorech," pátrá v paměti.

NHL? Nikdo neví, jak vše dopadne

A přestože nastoupí jen k jedinému zápasu, o úplném odmítnutí kouče Hadamczika neuvažoval. „Je pravda, že bych potřeboval potrénovat, abych byl připravený, pokud by NHL začala. Protože v ní by byl program strašně náročný. Ale prostoru na trénink bude dost i po reprezentaci," říká Plekanec, který podrobnějšími informacemi o aktuálním vyjednávání v zámoří nedisponuje.

„Vím jen to, co proběhlo v médiích. Tedy že NHL zrušila celý listopadový program i zápas pod otevřeným nebem, který byl hodně atraktivní pro hráče i fanoušky. To je škoda. Nikdo neví, jak vše nakonec dopadne. Uvidíme."

Reklama

Související témata: